Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η εκδήλωση για τη συμβολή της γυναίκας στο ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40


Σε μια  κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τιθορέας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η εκδήλωση, για την συμβολή της γυναίκας στο έπος του 40,που διοργάνωσε το τοπικό συμβούλιο και ο σύλλογος γυναικών....
Προλόγισε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρόδη Φωτεινή,  και εν συνεχεία η φιλόλογος κ. Αναγνωστοπούλου Δανάη παρουσίασε το θέμα, μέσα από μια εξαιρετική εργασία με πολύ ωραίο λόγο και πλούσιο  οπτικοακουστικό υλικό και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μαντά Μαρία , πήρε το λόγο για την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης , με αφηγήσεις για τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, από 4 ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού τις κ.κ. Ασημίνα Πανούτσου, Ουρανία Μαντά, Αγγελική Καραίνδρου και Ευδοξία   Θεοδώρου,               οι οποίες  κατάφεραν να συγκινήσουν όλες τις ηλικίες, καθώς ξεκίνησαν τις αφηγήσεις τους από την έναρξη του πολέμου , με τις καμπάνες που χτύπησαν στο χωριό , μέχρι τον Απρίλιο του 1943 που έκαψαν το χωριό οι Ιταλοί.
Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην τραγουδίστρια της νίκης, την άείμνηστη Σοφία Βέμπο, με αναφορά στη ζωή της και τα τραγούδια της.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Χειμάρας Θεόδωρος, ο οποίος έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, ο εφημέριος του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τιθορέας πατέρας Μιχαήλ Πατσιάδης, ο φιλόλογος –  ιστορικός κ. Βελέντζας Αθανάσιος, η Διευθύντρια Γυμνασίου Κ.Τιθορέας κ. Μπεσίρη Χρύσα, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κ.Τιθορέας κ. Σκαρλάτου Βασιλική, η ΄πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Αμφίκλειας κ. Δρίβα Λουκία, μέλη  του συλλόγου γυναικών Κ.Τιθορέας με την πρόεδρο κ. Αννα Ράπτη, η πρόεδρος του συλλόγου Φίλοποίμην Φίνος κ. “Ελλη Παπαγεωργίου , και ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Μαρίνας Βαγγέλης Αργυρόπουλος με την σύζυγό του.
Στην αίθουσα υπήρχε μπουφές με αναψυκτικά , πίτες και γλυκίσματα .
Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη  αναμνήσεις και συγκινήσεις.
tithorea eorti5tithorea eorti4tithorea eorti3tithorea eorti2tithorea eorti1
tithorea eorti6
http://e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου