Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ο χάρτης του Άρη σε 3D


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και Γερμανοί -ειδικοί στα γραφικά υπολογιστών- παρουσίασαν βίντεο, που δείχνει τον Άρη από το ύψος πτήσης της συσκευής Mars Express....

Το τρισδιάστατο τοπίο σχηματίστηκε πάνω στη βάση των πραγματικών δεδομένων από τη συσκευή και επαναλαμβάνει την αρειανή τοπογραφία με ακρίβεια ρεκόρ.
Για τη δημιουργία του τρισδιάστατου χάρτη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες που βγάλθηκαν από κάμερα εικόνων υψηλής ανάλυσης.
Κατά τη διάρκεια της τροχιακής κίνησής της, η συσκευή Mars Express έβγαζε φωτογραφίες μιας περιοχής από διάφορες οπτικές γωνίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο στερεογραφική εικόνα.
ΠΗΓΗ: ruvr.ru
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: esa.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.