Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/9 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Φίλοι και φίλες
 Την Τρίτη 10-9-2013 στα δικαστήρια Άμφισσας γράφεται η συνέχεια του εμπρησμού του Ελαιώνα των Δελφών.
Το διάστημα που μεσολάβησε από 5-8-2013 ήταν αρκετό για να καταλάβουμε που προσπαθούν να οδηγήσουν την υπόθεση οι πραγματικοί ένοχοι. Στο κουκούλωμα ....

Τα μεν κυβερνητικά κόμματα δεν τόλμησαν ούτε καν να εμφανιστούν, οι δε τοποτηρητές τους, αντιπεριφέρεια – Δήμος & ειδικά η πρώτη αντί να αναλάβουν τις διαχρονικές ευθύνες τους συνεχίζουν το κρυφτούλι με τα γεγονότα.
Πόσο τυχαίο άραγε είναι:
   ότι η ποινική δικογραφία δεν περιλαμβάνει ούτε έναν μάρτυρα από τους παραγωγούς που έπαθαν ζημιές?. Πάνω από 500 συντοπίτες αυτής της ομάδας και ούτε ένας δεν κλήθηκε ως μάρτυρας!!!. Αυτό τι είναι? Αφέλεια, παράβλεψη…η  σκοπιμότητα?
   Την ίδια ώρα ο εργολάβος της πυρκαγιάς με την κάλυψη της περιφέρειας συνεχίζει το έργο σαν να μην συμβαίνει τίποτε ενώ ο εισαγγελέας εγκαλεί παραγωγούς για κωλυσιεργία του εργολάβου!!!
    Μοναδικός κατηγορούμενος ο Αλβανός εργαζόμενος ο οποίος δεν συνδέεται με το έργο και τον εργολάβο από την δικογραφία, με αποτέλεσμα ακόμα και αν καταδικαστεί, δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους παραγωγούς.
    Το σημαντικότερο. Το έργο πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένο. Αν όχι, που είναι το πιο πιθανόν, οι έτσι και αλλιώς τεράστιες ευθύνες της περιφέρειας αντιπεριφέρειας γίνονται ανυπέρβλητες.
Φίλοι συντοπίτες.
Η σημερινή «κατάσταση» του ελαιώνα δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα χρόνων & χρόνων εγκατάλειψης και ληστρικής αντιμετώπισης του κάθε προβλήματος στην περιοχή. Ο τόπος αφημένος στην τύχη του, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και όχι μόνο ανύπαρκτες, το ρουσφέτι και οι «νόμιμες» παρανομίες πηγή δύναμης, ψηφοθηρίας αλλά και καταστροφής. Μελέτες, εργολαβίες, αναθέσεις όχι στη βάση του συνολικού συμφέροντος και προόδου της κοινωνίας αλλά στη βάση του κομματικού και ιδιωτικού μηχανισμού και πλουτισμού. Ο ελαιώνας και η διεθνής αναγνώριση του σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αναδείχτηκε σε πεδίο λαμπρό κάθε φέρελπι πολιτευτή. Όσο για δρόμους και χείμαρρους οι οποίοι έγιναν αγωγοί πυρκαγιάς ας είναι καλά τα κονδύλια για την δήθεν πυρασφάλεια. Η δημόσια διοίκηση ούτως η άλλως «ελέγχεται» από τα συμφέροντα γνωστών κύκλων . Αν δεν σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο πολύ λίγα μπορεί να πετύχουμε. 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ!...
Η κ. Γαζή χρόνια στα κρίσιμα πόστα είναι φανερό ότι ευθύνεται μαζί με τον κ Φουσέκη για πλήθος παραλείψεων και ενεργειών που έκαναν η δεν έκαναν ενώ και μπορούσαν και είχαν τον τρόπο. Το χειρότερο όλων  η πλήρης αδιαφορία τους τόσα χρόνια για την συντήρηση ανάδειξη και αξιοποίηση του ελαιώνα.
Αν λοιπόν θέλουμε να βαδίσει η υπόθεση εμπρησμός ελαιώνα στις ράγες της δικαιοσύνης ας μην διστάσουμε:
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ στους κατεξοχήν υπεύθυνους.
Η κ αντιπεριφερειάρχης που κάθε τόσο έστελνε δελτία τύπου για το έργο άρδευσης, έχει τώρα ακέραιες τις ευθύνες  της καταστροφής 50.000 δένδρων στον πυρήνα του Δελφικού τοπίου. Ας τις αναλάβει κάνοντας το αυτονόητο…
κ. Γαζή, αρκετά! Η παραίτηση σας είναι μονόδρομος. Αρκετά «σώσατε» την περιοχή. Οι Δελφοί δεν αντέχουν άλλα κουκουλώματα,  άλλες καταστροφικές παραλήψεις από τέτοιες εμπρηστικές εργολαβίες.
 Την Τρίτη η συγκέντρωση στα δικαστήρια ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε να είναι η πύλη που θα φέρει στο προσκήνιο την αλήθεια μαζί με την απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης. Αυτή θα είναι η αρχή!
 Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των πληγέντων παραγωγών.



ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ... ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή