Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΤΑ "ΚΟΥΦΑΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ!

Το "Λιβάδι" της Αράχωβας, ήταν, για δεκαετίες, το σημείο αναφοράς των πλούσιων, λιγότερο πλούσιων και των "Σελέμπριτις" της Αθηναϊκής και όχι μόνο, κοινωνίας!....

Όποιος επιχειρηματίας σεβόταν τον εαυτό του, αγόραζε ένα "αποχαρακτηρισμένο" οικόπεδο καταμεσής στο Δάσος και έχτιζε το "Σαλέ" του!
Την τακτική αυτή ακολούθησαν και πλείστοι "Επιχειρηματίες" No Name, αυτοί δηλαδή οι "αρπακολιτσήδες" που με "επιχειρήσεις" χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, χωρίς όνομα και χωρίς προσωπικό, στην Ελλάδα του Σημίτη, παρήγαγαν ... κέρδη!
Ένα μικρό κομμάτι των κερδών αυτών έγινε "Σαλέ","δίπλα στου Βαρδινογιάννη", όπως παλιά όλη η Ελλάδα αγόρασε διαμέρισμα"πίσω από το Χίλτον", κάνοντας το Χίλτον, το ξενοδοχείο με τα πιο μεγάλα οπίσθια!
Φυσικά, το σύστημα life style που καθιέρωσαν κάποιοι από τους παραπάνω επιχειρηματίες, δημιούργησε τις "Ιέρειες" του, γνωστότερες ως "σελέμπριτις", οι οποίες με κάποιον αριθμό νυχτοκάματων αποκτούσαν το δικό τους μικρό "Σαλέ" στη "Μύκονο του Χειμώνα"!
Στο (πρώην) σεμνό και ταπεινό Λιβάδι της Αράχωβας, με τα "Κουτούκια" του "Νιάρχου" και του "Σταϊκου", που όταν βγαίναμε για κατούρημα έξω τη νύχτα, μετά την κρασοκατάνυξη, τρομάζαμε από το σκούξημο των λύκων και των αδέσποτων, οι ταβέρνες  πολλαπλασιάστηκαν, πνίγηκαν ανάμεσα στα "Σαλέ" και τα rooms to let και, όπως ήταν φυσικό, όσοι δεν ανήκαν πλέον στις παραπάνω κατηγορίες και όσοι δεν ανέχονταν να τρώνε κατεψυγμένο παϊδάκι Αυστραλίας κομμένο με "λέιζερ" ως "παϊδάκι Παρνασσού", την κάνανε για άλλες πολιτείες!
Κι ύστερα, ήρθε η "κρίση"!
Τώρα στο Λιβάδι, έμειναν μόνο "κουφάρια"!
"Κουφάρια" τελειωμένα αλλά απούλητα, "κουφάρια" ημιτελή, "κουφάρια" γιαπιά! Τα τρία τελευταία χρόνια, δεν έχει πέσει "μυστριά"! Δεν έχει λαξευθεί ούτε ένα λιθάρι!
Οι "αεραπατεριτζήδες" "επιχειρηματίες" τελειώνουν και οι "σελέμπριτις" ξεπουλάνε!
Λίγο πιο κάτω, είναι το "Μαντείο Των Δελφών" και η τελευταία μαντεψιά του είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε:
" Είπατε τω βασιλεί χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά. Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνιν, ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ »!...

Ευάγγελος Παπούλιας

Άμφισσα.
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου