Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αλβανία για τη δράση του Μάριαν Κόλα και της ομάδας του

Την ώρα που οι ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό των Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, μία συνέντευξη στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare έρχεται να δώσει άλλες διαστάσεις στην υπόθεση των δραπετών των φυλακών Τρικάλων.
Στη συνέντευξη κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι που πριν λίγες ημέρες έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή με δυνάμεις της αστυνομίας στην Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.....

Ο Φραμούρ Σινάν στη μακροσκελή συνέντευξή του βάλλει εναντίον των ελληνικών αρχών όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά ο καθένας θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός ως προς την ειλικρίνεια αυτών, ειδικά από τη στιγμή που λέγονται κάτω από τη φόρτιση που προκαλούν δύο κηδείες.
Το πιο εντυπωσιακό σημείο της συνέντευξης είναι αυτό στο οποίο ο θείος και αδελφός των δύο νεκρών πια δραπετών των ελληνικών φυλακών, αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός και κάποιοι από τους «φίλους του» ανάμεσά τους ο Μάριαν Κόλα, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα... Μάλιστα πρόθεσή τους ήταν να πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα.
«Ξέρω μόνο τρία αγόρια, τα τέσσερα άλλα αγόρια δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Marian Kola και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα. Αλλά μπορώ να σας πω ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων στη Λάρισα, δεν είναι αλήθεια, διότι εκείνον τον καιρό, ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα.
" Nipi juaj ka qenë pjesë e grupit të arratisur, Marian Kola, ju i njihni pjesëtarët e tjerë të grupit?
Unë njoh vetëm 3 djem, sepse 4 djemtë e tjerë nuk i njoh. Në shtëpinë time në Shullaz ka qenë Marian Kola dhe shokët e tjerë, të cilët i kam mirëpritur si shokët e nipit tim. Ata u nisën bashkë para një muaji dhe na thanë që do iknin në Greqi. Por, unë di t'ju them që lidhur me akuzat për të cilat akuzohet nipi im dhe grupi i tij për dy vdekje në Greqi dhe një grabitje lekësh në Larisa, kjo nuk është aspak e vërtetë sepse në atë kohë vëllai, nipi dhe grupi i tij kanë qenë në Shqipëri."
Το σημείο αυτό δημιουργεί πολλά κι εύλογα ερωτήματα. Φυσικά το ευκολότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι ο Φλαμούρ Μουράτ Σινάν λέει ψέμματα... Άλλωστε είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι κάποιοι από τους οκτώ δραπέτες των φυλακών Τρικάλων τους οποίους κυνηγούσε η μισή Ελληνική Αστυνομία, έμπαιναν κι έβγαιναν στην Αλβανία όποτε ήθελαν.
Το δεύτερο σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι η επιβεβαίωση των σχέσεων της ομάδας των δραπετών με τον Αλκέτ Ριζάι.
«Ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της κοινής παρουσίας τους στις ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή», απαντά στη σχετική ερώτηση.
Ka një dyshim se vëllai dhe nipi juaj ka pasur njohje me Alket Rizain dhe se sulmi i tyre i arratisjes ka pasur lidhje me arratisjen e tij, çfarë mendoni ju rreth kësaj?
Njohjen ata e kanë pasur, se kanë jetuar në burgjet e Greqisë, por kjo nuk do të thotë se ata janë nisur për të nxjerrë atë nga burgu. E kanë njohur për shkak të viteve që kanë kaluar në burgje.
Στη συνέντευξη υπάρχει κι ένα τρίτο σημείο που είναι άξιο προσοχής. Είναι αυτό στο οποίο ο θείος κι αδελφός των νεκρών απαντά για πιθανές αντιπαραθέσεις μέσα στην ομάδα των δραπετών.
«- Υποπτεύεστε ότι οι υπόλοιποι δραπέτες μπορεί να έχουν "πουλήσει" τους συγγενείς σας? Δεν γνωρίζω την αποστολή που είχαν. Ο  αδελφός μου ήταν ένας άνθρωπος με νοημοσύνη και με διαίσθηση.  Έχω την εντύπωση ότι μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε».
Keni ndonjë dyshim se të arratisurit e tjerë mund t'i kenë shitur të afërmit tuaj?
Ne nuk dimë misionin që ata kanë pasur. Mendoj që ka pasur diçka në bashkëpunimin e tyre, sepse vëllai ynë ishte njeri me inteligjencë, me intuitë. Kam përshtypjen se aty ka pasur diçka, një tradhti brenda grupit, sepse 3-4 njerëz që jetojnë prej disa ditësh në ferra dhe policia nuk i gjen dot, kur ata brenda pak orësh do të ishin kapur. Mendoj se diçka është sabotuar në misionin e tyre.

Τα σημεία της συνέντευξης σίγουρα δημιουργούν πολλά ερωτήματα και μόνο η περίφημη και κατά καιρούς πολυδιαφημιζόμενη –από πολιτικούς των δύο χωρών- ελληνοαλβανική συνεργασία στους τομείς της Δημόσιας Τάξης και της Δικαιοσύνης, να χρειάζεται να τα απαντήσει.
epiruspost.gr

14 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙ: 'ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ", ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?
    Υ.Γ.ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΦΙΛΗΣΥΧΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.
    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΤΑΤΕ *ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΟΙ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ.... ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ Ο 3:26 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ. ΕΜΕΝΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ. ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ΠΑ ΠΑ ΠΑΑΑΑΑ....... ΤΖΙΖ !!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΟΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΛΑΒΙΖΕΙ ΤΙ ΛΕΞΗ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΑΚΙΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
    ΜΗΠΩΣ ΘΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ?
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ..ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.

    Υ.Γ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ.ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΗΜΕΡΑ 12-7-2013, ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί)

      Λ. Αθηνών 360, ΧΑIΔΑΡΙ Τηλέφωνο: 2132054100,2132054000
      Εφημερίες Κλινικών για Παρασκευή 12/7/2013:08:00 - 08:00 (Επομένης): Ψυχιατρική ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ........

      Διαγραφή
  5. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ (1ο) ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ..................12 Ιουλίου 2013 στις 11:53 μ.μ.

    Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013
    «Αντώνη έπαιξες και έχασες»
    Οι τραγικές διαψεύσεις των εκτιμήσεων και των προσδοκιών του Α.Σαμαρά - Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.
    Ανήμερα του Αγίου Αντωνίου το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα βουλευτών του κόμματος του , που πήγαν για να του ευχηθούν.
    Ο κ. Σαμαράς ήταν εμφανώς ευδιάθετος και αισιόδοξος, ενώ ανέφερε κάτι που όλοι θυμούνται:....
    ''Αν αντέξουμε μέχρι τον Ιούνιο ,μετά θα απογειωθούμε''.
    Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι έχει την απόλυτη στήριξη της κ. Μέρκελ και ότι η Γερμανία θα είναι αυτή που θα στηρίξει την Ελλάδα με χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
    Ο Ιούνιος πέρασε, η χώρα όχι μόνο δεν απογειώθηκε αλλά βυθίζεται καθημερινά.
    Οι πιέσεις των δανειστών διαρκώς εντείνονται και έχει επιστρέψει ο τιμωρητικός χαρακτήρας.
    Η δόση των 8.1 δις ευρώ, τεμαχίστηκε σε δόσεις που θα συνδεθούν με εκβιασμούς και νέες απαιτήσεις.
    Ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα θα ζητηθούν νέα μέτρα και περικοπές, την ώρα που δεν υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο. Με απολύσεις, περικοπές και νέα μέτρα απλά θα ανακυκλώνεται διαρκώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης.
    Καμία αποκρατικοποίηση δεν έχει προχωρήσει.
    Οι Γερμανοί έβαλαν βέτο για την πώληση της ΔΕΠΑ στους Ρώσους της Gazprom, θέλουν να ελέγξουν οι ίδιοι τα ''ασημικά'' της χώρας ενώ και η πώληση του ΟΠΑΠ βρίσκεται κυριολεκτικά στον ''αέρα'' και κινδυνεύει και να εξαερώσει και την κυβέρνηση (για όσους γνωρίζουν...).
    Καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει, γιατί τα λουκέτα σε ΕΡΤ και Δημοτική Αστυνομία, δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Καμία μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία.
    Ο κ. Σαμαράς βλέπει ταυτόχρονα να μην έχει και συμμάχους στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, πλην του ΠΑΣΟΚ του 4% αλλά και κάποιων μεγάλων επιχειρηματιών που δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Χάνει και ένα μεγάλο τμήμα του αστικού χώρου, μετά την ουσιαστική δήμευση της ακίνητης περιουσίας, με τους νέους και μόνιμους πλέον εξαντλητικούς φόρους.
    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιλαμβάνεται ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να τον βοηθήσει, αντίθετα θα απαιτεί όλο και μεγαλύτερη υποταγή από τον ίδιο και τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ(2ο) ΚΑΙ...ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.....12 Ιουλίου 2013 στις 11:56 μ.μ.


    Σκέφτεται με τρόμο ότι μία μετάθεση του χρέους στο αέναο μέλλον, το μόνο που πραγματικά θα μπορεί να πάρει μετά τις γερμανικές εκλογές, θα συνοδευτεί και από νέο μνημόνιο αλλά και από κούρεμα καταθέσεων. Ήδη η Κύπρος αποτελεί πιλότο για αυτό.
    Καταλαβαίνει επίσης ότι στο βάθος του μυαλού των Γερμανών είναι να προχωρήσει η Ευρώπη χωρίς τις προβληματικές χώρες του Νότου, εκτός αν δεχθούν να μετατραπούν σε πειθήνια όργανα και αποικίες χρέους με μισθούς 250 ευρώ και χωρίς κοινωνικά δικαιώματα. Αν υπάρξει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα ή αν υπάρξει μια κυβέρνηση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο ή να κάνει στάση πληρωμών, τότε το Βερολίνο θα δώσει εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα προς τις Ελληνικές τράπεζες.
    Ο κ. Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει και την ψυχρότητα των ΗΠΑ, που τον θεωρούν πλήρως προσδεδεμένο στο άρμα της κ. Μέρκελ, την ώρα που οι Αμερικανοί φέρονται αποφασισμένοι, μαζί με τους Βρετανούς, να αμφισβητήσουν ευθέως την πολιτική της Γερμανίας στην ευρωζώνη, που την θεωρούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
    Δυστυχώς,ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής και ''παίκτης'' στον οποίο θα μπορούσε να ποντάρει η Ουάσιγκτον.
    Μέσα σε όλα αυτά ο κ.Σαμαράς, πολύ σύντομα, θα έχει να αντιμετωπίζει και μία εσωκομματική αμφισβήτηση τόσο για την πολιτική που ακολουθεί όσο και για την '''ακροδεξιά'' στροφή της Νέας Δημοκρατίας.
    Κάποιοι θεωρούν ότι ο Α.Σαμαράς έπαιξε και έχασε.
    Έπαιξε ένα πολύ ριψοκίνδυνο πολιτικό παιχνίδι, επενδύοντας στις αόριστες υποσχέσεις του Βερολίνου και στις δυνατότητες που υπήρχαν για να αρχίσει να κινείται και πάλι η ελληνική οικονομία.
    Και έχασε την ευκαιρία να ανασυνθέσει το πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία της Νέας Ελλάδας, εγχείρημα που δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει. Και αν σκεφτεί κανείς ότι το γενικότερο κλίμα επιδεινώνεται και ο πολιτικός του χρόνος συρρικνώνεται, μπορεί να χάσει και την Πρωθυπουργία, εκεί κοντά στο Νοέμβριο.


    newsbomb.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (ΜΕΡΟΣ 1ο)ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ (7:23, 12-7-2013) ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ)ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! Η ψυχοπάθεια και τα συμπτώματά: H ψυχοπάθεια είναι μία εκ των πιο επιστημονικά «προκλητικών» ψυχολογικών δυσλειτουργιών που συμπεριλαμβάνονται σε επιστημονικές έρευνες, βιβλιογραφίες και κλινικές αναλύσεις δύο σχεδόν αιώνων στην ψυχολογία. O πιο συνήθης όρος, όμως, που χρησιμοποιείται πλέον για την ψυχοπάθεια είναι η Δυσλειτουργία Aντικοινωνικής Προσωπικότητας (Antisocial Personality Disorder ή APSD). Kατ? αρχήν θα αναφερθώ στην έννοια αυτού του όρου και δυσλειτουργίας όπως εννοείται επιστημονικά, βάσει του επιστήμονα καθηγητού Kλινικής Ψυχολογίας D.S. Holmes (1994).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (ΜΕΡΟΣ 2ο) Eξήγηση και βασικότερα συμπτώματα
    A. Tο βασικότερο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της Δυσλειτουργίας Aντικοινωνικής Προσωπικότητας (ψυχοπαθούς προσωπικότητας) είναι η έλλειψη ενοχής, ικανότητας αίσθησης ενοχής και μηδαμινής ή/και ανύπαρκτης φυσιολογικής ψυχολογικής έντασης και αντίδρασης στην καθημερινή ζωή. Eπί παραδείγματι, εάν ένα άτομο που είναι ψυχοπαθής διαπράξει ένα έγκλημα, ή συμπεριφερθεί με ένα είδος αντικοινωνικής συμπεριφοράς - που επηρεάζει άλλους αρνητικά - το άτομο αυτό δε δείχνει οποιουδήποτε είδους ενοχή, ψυχολογική ένταση ή μετάνοια για την πράξη του. Eπιπλέον, λόγω του ότι σε ένα δυσλειτουργικό άτομο τέτοιας φύσης δε διαφαίνεται η δυνατότητα του ψυχολογικού αυτοελέγχου, έτσι ώστε να συγκρατεί τις όποιες αντικοινωνικές ορμές του, ένα τέτοιο άτομο λειτουργεί και φαίνεται ως «χαλαρό», ήρεμο, αυθόρμητο και χαρακτηρίζεται από ένα είδος κακίας στη σκέψη, αντίληψη και διάθεση έναντι των άλλων και γενικά της ζωής.

    B. Tο δεύτερο βασικότερο σύμπτωμα της ψυχοπαθούς προσωπικότητας είναι ένα είδος ανεξέλεγκτου πόθου περί έντονης ανάγκης ηδονιστικής ικανοποίησης. Aυτή η ανεξέλεγκτη ψυχολογική ορμή τους/τις ωθεί στο να αποκτούν εκείνο που επιθυμούν, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν χωρίς αίσθηση ενοχής περί των συνεπειών στα άτομα που θα στιγματίσουν ως στόχους για να χρησιμοποιήσουν γι? αυτά που θέλουν. Aυτό το χαρακτηριστικό της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς τους, συνήθως τους/τις οδηγεί στο να βλάψουν άτομα στην κοινωνία που ζουν.

    Γ. Tο τρίτο - μεταξύ άλλων - εκ των βασικοτέρων συμπτωμάτων συμπεριλαμβάνει την επιπολαιότητα έκφρασης περί αισθημάτων άνευ ικανότητας αισθηματικής προσκόλλησης στα άτομα που είναι οι δέκτες αυτών των αισθημάτων. Δηλαδή, αυτές οι προσωπικότητες ανθρώπων, συνήθως εκφράζονται με αισθήματα αγάπης έναντι «στόχων», αλλά η συμπεριφορά τους δείχνει ακριβώς το αντίθετο (π.χ. εκδικητική συμπεριφορά, μίσος, κτλ.). Eπί παραδείγματι, ένα άτομο το οποίο έχει δυσλειτουργία αντικοινωνικής προσωπικότητας, δύναται να έχει αναρίθμητες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αυτές οι σχέσεις έρχονται και παρέρχονται χωρίς οποιαδήποτε επίδραση στο άτομο αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Eίναι απλά ένας τρόπος αυτοϊκανοποίησης. Eπίσης, ένα άλλο παράδειγμα πιθανών χαρακτηριστικών, στο είδος αυτής της δυσλειτουργίας, είναι ότι εάν κάτι το οποίο τα αντικοινωνικά / ψυχοπαθητικά άτομα στοχεύουν να αποκτήσουν και δεν το αποκτήσουν, ή απλά δεν τους δοθεί (π.χ. χρήματα, απόρριψη από πιθανή σχέση κτλ.), είναι πιθανόν τα άτομα αυτά να μετατραπούν σε πραγματικό εφιάλτη για τους στόχους (π.χ. άλλο ή/και άλλα άτομα) που έχουν επιλεγεί - εάν το επίπεδο της μάθησης είναι σε προχωρημένο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (ΜΕΡΟΣ 3ο) Eπικίνδυνα
    Bάσει της προαναφερθείσας ερευνητικής πηγής, είναι χαρακτηριστικό το ότι αυτά τα άτομα συνήθως προκαλουν ζημιά (π.χ. ψυχολογική, σωματική) στα άτομα γύρω τους, ή/και στα άτομα που απλά συνδέονται μαζί τους, είτε συναισθηματικά, ψυχολογικά, είτε ακόμα και οικονομικά. O συνήθης κανόνας είναι ότι αυτά τα άτομα δεν είναι σωματικώς βίαια, αλλά σε προχωρημένου επιπέδου αυτού του είδους της δυσλειτουργίας δύναται να γίνουν επικίνδυνα (π.χ. σοβαρής μορφής κοινωνική επιθετικότητα, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, συνεχής τάση προς πρόκληση σωματικής ή/και ψυχολογικής ζημιάς σε άλλα άτομα κτλ.).

    Iστορικά, ο όρος Δυσλειτουργία Aντικοινωνικής Προσωπικότητας (Antisocial Personality Disorder / APD ή APSD), έχει εξελιχθεί μέσα από τέσσερα κυρίως στάδια επιστημονικής εξέλιξης ορολογίας. Aρχικά ο όρος αυτός δημιουργήθηκε από το συμπέρασμα ότι υπήρχε ένα είδος δυσλειτουργίας όπου άνθρωποι συμπεριφέρονται παράλογα ή ανάρμοστα, αλλά δεν είχαν οποιαδήποτε συμπτώματα άλλου είδους ψυχολογικής ή/και ψυχιατρικής δυσλειτουργίας/πάθησης. Aυτό το είδος παραφροσύνης αναφέρεται στη Λατινική ως manie sans delire (Pinel, 1806), δηλαδή παραφροσύνη άνευ παραληρήματος (lat: delire *eng: delirium *ελλ.: παραλήρημα). Eπιπλέον, βάσει του Prichard (1835) η όλη κατάσταση αναφέρεται και ως ηθική παραφροσύνη λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς που συμπεριελάμβανε στοιχεία συμπεριφοράς όπως τα ψέματα, οι απάτες, οι κλοπές κτλ.

    H δεύτερη φάση της εξέλιξης του όρου ψυχοπάθεια έλαβε μέρος όταν είχε γίνει πλέον αποδεκτή η ακαδημαϊκή και επιστημονική εισήγηση ότι η συγκεκριμένη αυτή δυσλειτουργία οφειλόταν σε οργανική ελαττωματικότητα στα μέρη του βιολογικού οργανισμού του ανθρώπου που είχαν αλληλένδετη συσχέτιση με τη λειτουργία των μελών του μυαλού, αρμοδίων για τη φυσιολογική λειτουργία ηθικής συμπεριφοράς. O πρώτος δε επίσημος όρος, για τα άτομα αυτού του είδους της δυσλειτουργίας, ήταν απλά ψυχοπαθής (Koch, 1891).
    H έρευναΠαραταύτα, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, δεκαετίες του 1930 και 1940, το επίκεντρο της έρευνας περί της δυσλειτουργίας αυτής μεταφέρθηκε από το νευροφυσιολογικό τομέα στον ψυχολογικό και κοινωνικό τομέα, και η κύρια έμφαση είχε δοθεί στο πώς κοινωνικά και ψυχολογικά συνδέεται η ανάπτυξη της δυσλειτουργίας αυτής στον άνθρωπο. Bάσει αυτής της ιστορικής μεταφοράς της ερευνητικής έμφασης, υιοθετήθηκε ακόμα ένας όρος συνώνυμος του ψυχοπαθή, αυτός του κοινωνι(κ)οπαθή (Sociopath). Πρόσφατα, όμως, στην ιστορία της εξέλιξης των διαγνωστικών μεθόδων της ψυχολογίας, οι όροι ψυχοπαθής και κοινωνιοπαθής ή κοινωνικοπαθής, έχουν απαλειφθεί και αντί αυτών χρησιμοποιείται πλέον κλινικά ο όρος Δυσλειτουργία Aντικοινωνικής Προσωπικότητας. Eπίσης, στο όλο φάσμα της ψυχολογίας λαμβάνονται όλα πλέον υπόψη, έτσι ώστε να διαγνωσθεί ορθά ένα άτομο υπό την επήρεια αυτού του είδους της δυσλειτουργίας από τη νευροψυχολογική / νευροφυσιολογική πτυχή έως την ψυχαναλυτική και κοινωνική πτυχή της ζωής και γενικής λειτουργίας του ατόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (ΜΕΡΟΣ 4ο) Tα κλινικά διαγνωστικά κριτήρια της δυσλειτουργίας αντικοινωνικής προσωπικότητας (βάσει του Dunner, 1997/II), συμπεριλαμβάνουν την παιδική και την ενήλικη ζωή του ανθρώπου. Eπί παραδείγματι, μεταξύ άλλων, ένα συγκεκριμένο κλινικό κριτήριο αφορά στην προ της ηλικίας των 15 ετών χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας το άτομο πρέπει να είχε φανερώσει προχωρημένου σταδίου δυσλειτουργική διαγωγή στη συμπεριφορά του (π.χ. σκληρότητα και κακοποίηση έναντι ζώων, φυγοπονία, κλεψιές, προβλήματα με τον νόμο, συμπεριφορά με χαρακτηριστικό την κακία έναντι άλλων ατόμων, κτλ.). Στην εφηβική και ενήλικη ζωή, μετά τα 15 χρόνια της ηλικίας, τα κλινικά κριτήρια για διάγνωση δυσλειτουργίας αντικοινωνικής προσωπικότητας βασίζονται στον κανόνα της καταπάτησης των δικαιωμάτων άλλων ανθρώπων και την ασυνειδησία προς τη σημασία του σέβεσθαι αυτά τα δικαιώματα των άλλων ατόμων. Συνοπτικά τα κλινικά κριτήρια βασίζονται κυρίως ως προς το εάν κάποιο είδος συμπεριφοράς έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των άλλων ανθρώπων και της κοινωνίας γενικότερα. Eίναι επιπλέον σημαντικό ότι η συγκεκριμένη δυσλειτουργία συνήθως συνυπάρχει και με άλλου είδους κλινικές ψυχολογικές ή και ψυχιατρικές δυσλειτουργίες με τα πιο συχνά παραδείγματα, αυτά των δυσλειτουργιών ψυχολογικής έντασης και της κατάχρησης και εθισμού σε ουσίες. Παραταύτα, στις HΠA, έρευνες εισηγούνται ότι άτομα τα οποία έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κατάσταση δυσλειτουργίας αντικοινωνικής προσωπικότητας, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα στο να αναπτύξουν αντικοινωνικές συμπεριφορές και εθισμό και κατάχρηση ουσιών, από άτομα που δεν έχουν τέτοιου είδους ιστορικό δυσλειτουργίας στην οικογένειά τους.
    ΔιάγνωσηΦυσικά, οφείλω να αναφέρω ότι η διάγνωση της αντικοινωνικής δυσλειτουργίας προσωπικότητας είναι μια λεπτομερής και πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία και βασίζεται σε μια σειρά από διαγνωστικές ψυχολογικές έρευνες και αναλύσεις, όπως επίσης και επαγγελματική συνεργασία (professional consultation) μεταξύ ψυχολόγων και ψυχιάτρων όπου εξετάζονται όλα τα κριτήρια και από τις δύο αυτές επιστήμες, έτσι ώστε να διαγνωσθεί ορθά η ύπαρξη ή όχι της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας ή εάν αφορά παρόμοια δυσλειτουργία ή όχι, ή εάν αφορά απόλυτα ιατρικές / νευροχημικές και ορμονικές πτυχές του ανθρώπου.

    Tα επιστημονικά συμπεράσματα περί της προέλευσης ή και ανάπτυξης της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας αφορούν στην πιθανή γενετική προέλευσή της ή τη σταδιακή ανάπτυξή της, οικογενειακά ή και κοινωνικά. Όμως, το σίγουρο είναι ότι γι? αυτήν τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία, όπως και για τόσα άλλα πολύπλοκα είδη δυσλειτουργιών (π.χ. οι υποκατηγορίες των ειδών της σχιζοφρένειας κτλ.), πλέον, αναμένουμε στην ψυχολογία τα αποτελέσματα της ανάλυσης του γενετικού κώδικα του ανθρώπου που αδιαμφισβήτητα θα απαντήσει σε αναρίθμητες ερωτήσεις περί αμέτρητων πτυχών του ανθρώπινου ψυχολογικού οργανισμού. ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .....ανοίγει τα σύνορα με την Αλβανία .......14 Ιουλίου 2013 στις 11:26 μ.μ.


    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσβησε κεράκι για τα 20 χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης
    Posted date: Ιουλίου 11, 2013 7:25 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 4

    Στις 30 Ιουνίου, σε μια ταβέρνα στο Παγκράτι, ο Σαμαράς συνέφαγε με 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τους πιο έμπιστους. Μετά το τέλος του δείπνου, μια τούρτα με 20 κεράκια έκανε την ενφάνισή της. Δεν γιόρταζε κανένας 20χρονος της παρέας. Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ, γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης, όντας Πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο πρωθυπουργός επιμένουν παλιοί του φίλοι, ζει με το παρελθόν, θέλοντας να κάνει την Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Άνοιξη. Μετατρέπει σταδιακά το κόμμα που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε του «μεσαίου χώρου», σε ακροδεξιό κόμμα. Αντικαθιστά τη γραμμή της συναίνεσης, με αυτή της μισαλοδοξίας. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι εχθροί και όσοι έχουν άλλη άποψη ανθέλληνες. Μετατρέπει κάθε θέμα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε εθνικό, για να μπορεί να το αντιμετωπίσει με το εμπειρικό εμφυλιοπολεμικό τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

    Στην αντίληψή του οι διαδηλωτές γίνονται κουκουλοφόροι, όσοι έχουν άλλη άποψη για την Οικονομία «θιασώτες του Χότζα», όσοι ασκούν κριτική ύποπτοι. Ο Σαμαράς δεν είναι ο ευρωπαίος ηγέτης παρά μόνο μέσα στο κοστούμι του και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Από την πολιτική του γέννηση, εμφανίζεται ως ακραίος πολιτικός που αντισταθμίζει την εμφάνιση του κολεγιόπαιδου με την ιδεολογική σκληρότητα. Το 1982, όταν η Ελλάδα προχωρά για τον ιστορικό συμβιβασμό, συμμετέχει σε γιορτές μίσους και αποκαλεί την αριστερά όπως η Χρυσή Αυγή σήμερα, «εαμοκομμουνιστές».

    Ο Κώστας Μητσοτάκης τον επιλέγει ως το αγαπημένο του παιδί και τον κάνει υπουργό. Δημιουργεί όμως δική του ατζέντα εξωτερικής πολιτικής. Ανοίγει τα σύνορα με την Αλβανία επιτρέποντας τη λαθρομετανάστευση και είναι αυτός που υπογράφει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το πρώτο έγγραφο που αποκαλεί τα Σκόπια , «Μακεδονία». Κρύβεται στη σύσκεψη κορυφής από το Μητσοτάκη για να μην του δώσει εντολές και του υπαγορεύσει πολιτική. Στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής των διώχνει προσβλητικά από το Προεδρικό Μέγαρο και με την προτροπή όλων των αρχηγών ο Μητσοτάκης τον διώχνει από το Υπουργείο.

    Ο Σαμαράς τότε ανακαλύπτει την εθνική του «διαφωνία» και φεύγει από τη ΝΔ, ενώ τελικώς ρίχνει και την κυβέρνηση. Ο Κ Μητσοτάκης ωστόσο όπως και ο Σ Μάνος συνέδεσαν την πτώση της κυβέρνησης με τις απαιτήσεις της SIEMENS που δεν ικανοποίησαν

    Η ακτινογραφία του Σαμαρά στο HOT DOC που κυκλοφορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οποιοι περνουν ναρκωτικα να τα σταματησουν γιατι εχουν καψει τον εγκεφαλο τους...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή