Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κυβέρνηση και Τρόικα (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.) με το πολυνομοσχέδιο κατακρεουργούν όποιο εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Μειώνουν τον κατώτερο μισθό, κάνουν επιπλέον περικοπές στον ΕΟΠΠΥ, βάζουν νέα χαράτσια στο λαό.....
 Θα μπορούν με μια απλή υπουργική απόφαση να καταργούν θέσεις εργασίας στο δημόσιο, να θέτουν σε διαθεσιμότητα, σε υποχρεωτικές μεταθέσεις, μετατάξεις και απολύσεις τους εργαζομένους σε αυτές.
Μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ  προχωράνε άμεσα σε χιλιάδες διαθεσιμότητες –απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο. Ανάμεσά τους 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου με  στόχευση  την ανάθεση αυτών  των υπηρεσιών σε εταιρείες φύλαξης (security), σε εργολάβους  καθαριότητας, δηλαδή την παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς,  που  αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Όπως πέταξαν στο δρόμο και χιλιάδες αναπληρωτές.
Ταυτόχρονα προωθείται το κλείσιμο εκατοντάδων παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Το υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν  σχολείου  ανακοίνωσε τώρα την κατάργηση τομέων στα πλαίσια της εφαρμογής του περιβόητου “Τεχνολογικού Λυκείου”, όπως τομείς (Υγείας- Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής-Κομμωτικής Τέχνης και Αργυροχρυσοχοΐας) και κατάργησε 52 ειδικοτήτες σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Οι 2.500 εκπαιδευτικοί είναι η αρχή. Το Σεπτέμβρη θα τεθούν σε καθεστώς υποχρεωτικής μετακίνησης και σε αρκετές περιπτώσεις απόλυση άλλοι 7.500 εκπαιδευτικοί (περίπου 5.000 που θα μεταταχθούν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια και άλλες 2.500 σε διοικητικές υπηρεσίες).
Η κυβέρνηση  ξεκινάει το περιβόητο “Τεχνολογικό Λύκειο”  με την υποκατάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη μαθητεία και την κατάρτιση, παραχωρώντας εξ ολοκλήρου ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωεκπαιδευτικό σύστημα κατάρτισης, με αποτέλεσμα όχι μόνο απολύσεις εκπαιδευτικών αλλά και σοβαρές επιπτώσεις σε επιπλέον  20 χιλιάδες  μαθητές που θ’ αναγκαστούν ή ν’ αλλάξουν ειδικότητα ή να συνεχίσουν ακριβοπληρώνοντας τις σπουδές τους στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, μετακομίζοντας άμα μπορέσουν σε μεγάλα κέντρα . Στερούν ουσιαστικά τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο! "Με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας" στέλνουν τα παιδιά από το θρανίο στην τζάμπα εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα. Αυτό είναι το περιβόητο διττό σύστημα εκπαίδευσης. Αυτό είναι το "νέο σχολείο" της αγοράς.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας εκφράζει τη διάθεσή του για ενιαίο αγώνα ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών σχολείων, υπαλλήλων ΟΤΑ, εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που ετοιμάζουν  κεφάλαιο,  κυβέρνηση, ΕΕ. Με ενότητα και κοινή δράση στην πολιτικοποίηση της ταξικής πάλης, στην προοπτική εξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.
Οργάνωση του αγώνα τώρα για να μην επιτρέψουμε:
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει σε ένα πραγματικά Δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα παρέχει σ’ όλους την αναγκαία σήμερα μόρφωση.
Καμία αναμονή! Απαιτείται τώρα ενιαία αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Να μην περάσει καμία απόλυση - ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν.  ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ :
  1. ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 11 / 7 /2013 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ 8:00μ.μ.
  2. ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 / 07 / 2013 ΣΤΙΣ 7.00 μμ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
  3. ΣΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 11 / 7 /2013 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΛΑΟΥ  
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Ζωγράφος Γεώργιος              Ανάγνος Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου