Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"Πέρασαν" οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου


"Πέρασαν" οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου-Αναλυτικά η ψηφοφορία των άρθρων 

Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναλυτικότερα, ψήφισαν συνολικά 290 βουλευτές από του οποίους «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 123 βουλευτές και "παρών" δήλωσε ένας βουλευτής.
Τα άρθρα 1, 2, 3, 4 , 6, 7, 8 , 9, 13, 14, 15, 16, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 36, 37, 38, 40, 53 (τα άρθρα δηλαδή για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία)  υπερψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 121 βουλευτές και "παρών" δήλωσαν τρεις βουλευτές.
Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) ψήφισαν 165 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 122, και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές. Στο άρθρο 35 (για τα εργασιακά), «ναι» ψήφισαν 151 βουλευτές, «όχι» 136 και "παρών" δήλωσαν τρεις.

Πώς ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, καθώς και όλα τα άρθρα για τα οποία πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία.
Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Πού διαφοροποιήθηκε η ΔΗΜΑΡ

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 που αφορά εργασιακά θέματα,.
Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, καταψηφίστηκε και από τη ΔΗΜΑΡ.

Πώς ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

1.Ν.Νικολόπουλος ΟΧΙ σε όλα
2.Γ.Μιχελογιαννάκης ΟΧΙ σε όλα
3.Μ.Κασσής NAI σε όλα, ΟΧΙ στα άρθρα 31 και 35
4.Θ.Παραστατίδης Απών
5.Ν.Σταυρογιάννης ΟΧΙ σε όλα
6.Κ.Σκανδαλίδης  ΝΑΙ σε όλα
7.Α.Γκερέκου Απούσα
8.Μ.Μπόλαρης Παρών
9.Γ.Κουτσούκος ΝΑΙ σε όλα
10.Μ.Ανδρουλάκης Απών
11.Γ.Κασαπίδης Απών
12. Κ.Μαρκόπουλος ΌΧΙ σε όλα
13. Γ.Κουράκος ΌΧΙ σε όλα
14. Α.Λοβέρδος ΝΑΙ σε όλα
15. Ο.Βουδούρης ΟΧΙ επί της αρχής, "Παρών" στα άρθρα 
16. Π.Μουτσινάς ΟΧΙ επί της αρχής, "Παρών" στα άρθρα 

Ποιοι απουσίαζαν

Εκτός από τους παραπάνω ανεξάρτητους βουλευτές που απουσίαζαν, απόντες από την ψηφοφορία, απουσίαζε και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Απόντες ήταν επίσης ο  Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), η Ηρώ Διώτη, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Γιώργος Σταθάκης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου