Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην Ελβετία


Τα φετινά Χριστούγεννα προβληματίζουν πολλούς Έλληνες, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα δώρα ή τα ταξίδια που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού κάποιοι έχουν να ξοδέψουν και η σύγκριση μαζί τους είναι αναπόφευκτη.Αν δεν θέλετε να πέσετε στα μάτια των γνωστών σας και των φίλων σας...
και να αντιληφθούν πως λυσσάτε της πείνας-, υπάρχει ένας τρόπος για να τους πείσετε πως η οικονομική σας κατάσταση παραμένει ανθηρή και σκορπάτε το χρήμα όπως πριν.
Πρώτα θα ανακοινώσετε σε όλους πως τα Χριστούγεννα θα πάτε δυο εβδομάδες στην Ελβετία για σκι.
Θα προσθέσετε μάλιστα πως εσείς δεν θέλετε να πάτε ΠΑΛΙ στην Ελβετία αλλά αποτελεί πια οικογενειακή σας παράδοση και θα πρέπει να την σεβαστείτε.
Δυο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, θα κλειδαμπαρωθείτε στο σπίτι σας για 15 μέρες. Θα κλείσετε πόρτες, παράθυρα και παντζούρια και θα κάνετε πως δεν είστε μέσα.
Αν έχετε τζάκι, μην το ανάψετε, γιατί θα βγαίνει καπνός από την καμινάδα και θα καταλάβουν πως είστε μέσα. Καλύτερα να ξυλιάσετε από το κρύο.
Επίσης, να κάνετε ησυχία και να μην βάζετε μουσική, γιατί μπορεί να ακούσουν θόρυβο οι γείτονες, να νομίσουν πως μπήκαν κλέφτες, να καλέσουν την Αστυνομία και να αποκαλυφτεί πως δεν έχετε πάει στην Ελβετία.
Εννοείται πως δεν θα απαντάτε στο σταθερό τηλέφωνο. Στο κινητό –που θα το έχετε στο αθόρυβο- απαντάτε, αφού χτυπήσει πρώτα σαράντα φορές, γιατί κατεβαίνατε την πλαγιά με τα πέδιλα του σκι και δεν μπορούσατε να απαντήσετε αμέσως.
Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τρόφιμα για 15 μέρες, γιατί μπορεί να σας πάρει κάνα μάτι στον Βασιλόπουλο μπροστά στα οπωροκηπευτικά και να γίνετε ρεζίλι.
Τις ημέρες που θα είστε κλεισμένοι στο σπίτι, θα επεξεργαστείτε μερικές φωτογραφίες σας, για να φαίνεται πως τις τραβήξατε στην Ελβετία και να τις δείξετε στους φίλους σας.
Θα το κάνετε με το Photoshop. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε Photoshop, τόσες ημέρες που θα είστε κλεισμένοι στο σπίτι, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να το μάθετε αλλά να γίνετε εξπέρ. Μπορεί να βρείτε και δουλειά ως φωτοσοπάς μετά.
Επειδή δεν γίνεται να πάτε στην Ελβετία και να μην αγοράσετε μερικά δωράκια για τους φίλους σας, μπείτε στο Ίντερνετ και κάντε παραγγελία μερικά φτηνά σκατολοΐδια για να τους τα χαρίσετε.
Το καλό με το Ίντερνετ είναι πως μπορεί να έχεις μείνει με 500 ευρώ αλλά μπορείς να κάνεις ακόμα τα ψώνια σου από το εξωτερικό. Αυτά είναι τα καλά της παγκοσμιοποίησης.
Μια και τα δώρα θα είναι φτηνιάρικα –επειδή είστε άφραγκοι-, θα πείτε πως περνούσατε σούπερ ουάου και δεν είχατε χρόνο να τρέχετε για δώρα, οπότε τους πήρατε ό,τι βρήκατε μπροστά σας.
Άλλωστε, η χειρονομία μετράει. Βέβαια και η μούντζα χειρονομία είναι αλλά δεν την εκτιμάει κανείς.
Όταν θα «επιστρέψετε», θα πάρετε τηλέφωνο τους φίλους σας και θα τους πείτε πως είστε πτώμα από το πολύ σκι και τα ξέφρενα πάρτι.
Εν τω μεταξύ, θα έχετε ενημερωθεί από τα κωλοπεριοδικά και τα σάιτ του κώλου ποιοι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες είχαν πάει στην Ελβετία για Χριστούγεννα, και θα λέτε διάφορες φανταστικές ιστορίες για το πώς συναντήσατε την Γιάννα Αγγελοπούλου να σκαλίζει τη μύτη της στο σαλέ.
Τα νέα τρέχουν γρήγορα και όλοι οι γνωστοί σας θα μάθουν πως περάσατε τα Χριστούγεννα στην Ελβετία και θα σας ζηλεύουν.
Φυσικά, εσείς θα έχετε καταφέρει να διασώσετε το κοινωνικό σας status, ενώ, παράλληλα, θα έχετε αποφύγει τα ακριβά δώρα και τις επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς που απαιτούν ένα σκασμό χρήματα γιατί δεν μπορείτε να πάτε επίσκεψη με άδεια χέρια χρονιάρες μέρες.
Καλά Χριστούγεννα!
Εγραψε: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου