Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χειμώνας και χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου


Μετά από μακρά καλοκαιρία, επιτέλους φαίνεται πως ο χειμώνας ήρθε και στη χώρα μας. Κι ενώ σε άλλες πόλεις του κόσμου, το κρύο και το χιόνι ίσως αποτελεί συνηθισμένη εικόνα και δυσκολεύει την καθημερινή ζωή, εμείς ανυπομονούμε για μερικές αφράτες ...νιφάδες που θα κάνουν τις μέρες μας πιο χαρούμενες.
Αν πάντως αναζητάτε χειμερινούς προορισμούς εκτός Ελλάδας, οι παρακάτω «παγωμένες» πόλεις –όπως αναφέρονται στο askmen.com- αποτελούν ιδανικές επιλογές, προσφέροντας χειμερινές δραστηριότητες, αλλά και δυνατότητες για χαλάρωση.

  • Στοκχόλμη, Σουηδία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (7)
Η γη των Βίκινγκς, του ξύλου και της οργάνωσης, το χειμώνα πραγματικά αποκτά έναν μαγικό αέρα. Κεριά κοσμούν κάθε περβάζι και οι λάτρεις της βόλτας, χαίρονται τις υπαίθριες αγορές. Μπορείτε να κάνετε μια γαλήνια κρουαζιέρα στα πολλά νησιά της πόλης ή αν έχει τόσο κρύο και το νερό έχει παγώσει, στροβιλιστείτε στον πάγο και ζεσταθείτε κάνοντας πατινάζ. Αν πάλι προτιμάτε να χαίρεστε το χιόνι εκ των έσω, χαλαρώστε με μια παραδοσιακή σάουνα ή διασκεδάστε στα αμέτρητα μπαρ και εστιατόρια που πλαισιώνουν τους δρόμους.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Το Viking Race Skating ( http://vikingarannet.com/en ), έναν μαραθώνιο μεγάλης απόστασης στον πάγο, στη λίμνη της Στοκχόλμης Malaren (μεταξύ Uppsala και Στοκχόλμης).

  • Anchorage & Fairbanks, Aλάσκα, ΗΠΑ
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (1)
Η αμερικανική αυτή περιοχή πολικού ψύχους, έχει αμέτρητα αξιοθέατα για τους λάτρεις του χειμώνα και μια γλυκιά ατμόσφαιρα μικρού χωριού. Εκτός από τα χειμερινά σπορ, όπως σκι, πατινάζ, χόκεϊ, και ψάρεμα στον πάγο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με έλκηθρο ή να νιώσουν λίγο… αηβασίληδες, ανεβαίνοντας σε μια άμαξα που την σέρνει τάρανδος.
Όλο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, οι πόλεις Anchorage και Fairbanks, ζωντανεύουν κατά τη γιορτινή περίοδο, ενώ διάφορες εκδηλώσεις και καρναβάλια με διαγωνισμούς πατινάζ, αλλά και φεστιβάλ μουσικής, συμπληρώνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Τον διαγωνισμό με τα έλκηθρα στις αρχές Ιανουαρίου στο Fairbanks, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε έλκηθρα που τα τραβούν σκυλιά huskies.

  • Chamonix, Γαλλία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (2)
Στους πρόποδες του Mont Blanc, η πόλη Chamonix ( www.chamonix-mont-blanc.fr ) είναι ένας παράδεισος για τους σκιέρ και όσους αρέσκονται στο χιόνι. Εκτός από τις δεκάδες μεγάλες πίστες, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα για πολλές ακόμη χειμερινές δραστηριότητες, ενώ για εκείνους που αναζητούν διασκέδαση και χαλάρωση, υπάρχει και καζίνο. Τέλος, για τους εραστές της αδρεναλίνης, προτείνουμε αναρρίχηση στον πάγο, σε μια από τις πιο οργανωμένες εγκαταστάσεις.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Το τελεφερίκ που θα σας μεταφέρει στο βουνό για μια πραγματικά χειμωνιάτικη βόλτα.

  • Valle Nevado, Χιλή
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (8)
Ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Νότιας Αμερικής (το οποίο διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη περιοχή για σκι στο νότιο ημισφαίριο) είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο χιονοδρομικό κέντρο ( www.vallenevado.com/en ). Είναι μια περιοχή υψηλών απολαύσεων στις Άνδεις. Θα ατενίσετε τις χιονισμένες κορυφές και στη συνέχεια θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές αίθουσες και εξαιρετικά εστιατόρια.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Το Valle Nevado θεωρείται από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για σκι με ελικόπτερο.

  • Nagano, Ιαπωνία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (3)
Αν βρεθείτε στην Ιαπωνία, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το πρώην Ολυμπιακό Χωριό για να γευτείτε νοστιμιές από την Ανατολή και να απολαύσετε το χειμώνα με πολλές ακόμη εκπλήξεις. Οι βουδιστικοί ναοί είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε το μυαλό σας μετά το σκι ή την πεζοπορία στις κορυφές των βουνών. Αλλά οι φυσικές θερμές πηγές (στη μέση των χιονισμένων πεδιάδων), είναι ό,τι καλύτερο για να ξεχαστείτε απ’ όλα και να νοιώσετε τη θερμότητα της Γης.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Το Togakushi Minzoku-kan είναι ένα λαογραφικό μουσείο με μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για νίντζα που κάποτε εκπαιδεύονταν εκεί.

  • Κεμπέκ, Καναδάς
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (4)
Όποιος πιστεύει ότι οι Καναδοί είναι βαρετοί, μάλλον δεν έχει πάει στο χειμωνιάτικο καρναβάλι του Κεμπέκ ( www.quebecregion.com ), με πρωταγωνιστή τον «Bonhomme Carnaval», έναν χιονάνθρωπο-μασκότ, που είναι το σήμα κατατεθέν της εκδήλωσης. Εδώ θα συμμετάσχετε σε παραδοσιακές γιορτές της πόλης, θα βολτάρετε στους αποικιακούς δρόμους της παλιάς συνοικίας και θα πιείτε το δυνατό Caribou, ένα οινοπνευματώδες ποτό που μοιάζει κάπως με γλυκό κόκκινο κρασί και πίνεται με καλάμι. Σε κάθε πλατεία, μπορείτε να ζεσταθείτε με λίγο ζεστό κρασί ή να δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές. Απολαύστε το σιρόπι σφενδάμου σας ζεστό, είτε παγωμένο σαν καραμέλα. Τέλος, επισκεφθείτε το Ice Hotel, το οποίο στεγάζει ένα Absolut Ice Bar -μεταξύ άλλων- για να καταλάβετε πραγματικά τι σημαίνει χειμώνας.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Τα clubs του Κεμπέκ είναι στα φόρτε τους κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού (δηλαδή από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου), πολλά από τα οποία έχουν σκαμπό πάγου, τραπέζια από πάγο, αλλά και ποτήρια από πάγο.

  • Reykjavik, Ισλανδία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (5)
Ως βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, το Ρέικιαβικ κυριεύεται από το σκοτάδι το χειμώνα. Αλλά οι Ισλανδοί δεν πτοούνται: διοργανώνουν ένα φεστιβάλ φώτων με συναυλίες, παραστάσεις λέιζερ και καρναβαλικά αξιοθέατα. Πρόκειται για ένα φανταστικό… συμπλήρωμα στους παγετώνες της χώρας, όπου μπορείτε να κάνετε βόλτες με έλκηθρα ή ακόμη με μηχανάκια για το χιόνι.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: τη νυχτερινή ζωή του Ρέικιαβικ, όπου συχνά οι clubers συνεχίζουν τη διασκέδασή τους σε πλατείες της πόλης.

  • Queenstown, Νέα Ζηλανδία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (11)
Η χώρα της Μέσης-Γης θεωρείται ο παράδεισος του σκι στο νότο της και όχι άδικα ( www.queenstownnz.co.nz ). Έχει τη φήμη ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου για κάθε είδους περιπέτεια και δραστηριότητα. Το Χειμερινό Φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα τον Ιούλιο, ξεκινά με αγώνες σκι, ακροβατικές επιδείξεις snowboard, ακόμη και αγώνες με κατάβαση σε κουτιά από χαρτόνι και βαλίτσες.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Την ημέρα Woodstock Downtown Day, όπου drag queens συμμετέχουν σε μια σειρά από διαγωνισμούς, στην καρδιά της πόλης.

  • Whistler, Καναδάς
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (9)
Ο καλύτερος προορισμός για σκι στη Βόρεια Αμερική προσφέρει περισσότερα από απλά απίστευτες πλαγιές με σχεδόν καθόλου ουρές για να περιμένετε. Η πόλη αυτή, υποδέχτηκε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 και εκεί υπάρχει επίσης η δυνατότητα για bungee άλματα, πατινάζ, βόλτες με έλκηθρο και μηχανάκια του χιονιού αλλά και σκι με ελικόπτερο. Είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, που προσελκύει χιλιάδες νέους και εραστές της περιπέτειας. Όσο για την… άλλη διασκέδαση, είναι επίσης πλούσια, στις δεκάδες μπυραρίες της.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Μια εναέρια περιήγηση στα βουνά με ελικόπτερο.

  • Salzburg, Αυστρία
Χαρείτε τον χειμώνα και το χιόνι, σε 10 πόλεις του κόσμου (6)
Η πλούσια μουσική κληρονομιά του Σάλτσμπουργκ (την πατρίδα του Μότσαρτ), είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη. Οι σκληραγωγημένοι κάτοικοί της δεν φοβούνται το κρύο και έχουν «χτίσει» μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από αυτό.
Θα βρείτε μια εκπληκτική χριστουγεννιάτικη αγορά (Christkindlmarkt) το Δεκέμβριο -δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να κάνετε τα ψώνια των διακοπών σας- και σε κοντινή απόσταση, υπαίθρια καφέ που σερβίρουν ζεστή σοκολάτα και κρασί με τεράστια κουλούρια. Καθώς βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων, τα χειμερινά σπορ βρίσκονται μια… ανάσα μακριά.
Τι δεν πρέπει να χάσετε: Τις κατακόμβες της παλιάς πόλης, που κάποτε ήταν ιερό των αρχαίων μοναχών. Είναι συναρπαστικές, αλλά και κάπως ανατριχιαστικές.



Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου