Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έβερεστ: Σαν να είστε εκεί! Μαγική διαδραστική φωτογραφία


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Αυτή η φράση είναι η πρώτη που μας ήρθε στο μυαλό μόλις είδαμε τη διαδραστική φωτογραφία που μας ταξιδεύει και στην πιο μικρή γωνιά του Έβερεστ, ακόμη κι αν καθόμαστε στον αναπαυτικό καναπέ μας!

Δεν υπάρχει σκέφτηκα με θαυμασμό μόλις είδα το πρώτο θέμα της Daily Mail. Τη διαδραστική φωτογραφία που σε ταξιδεύει τόσο εύκολα στο Έβερεστ....
Μένεις με το στόμα ανοιχτό μόλις τη δεις και καταλάβεις ότι με μερικά κλικ στο ποντίκι σου μπορείς να «περπατήσεις» το Έβερεστ από τόσο κοντά που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν είχες φανταστεί.

Απίστευτη, μοναδική, μαγική. Πάνω απ’ όλα διαδραστική.

Είναι η φωτογραφία των δυο δισεκατομμυρίων pixel. Την αποτελούν 447 μοναδικές φωτογραφίες. Το εντυπωσιακό διαδραστικό μωσαϊκό δημιούργησε ένα ορειβάτης-κινηματογραφιστής, ο David Breashears και η ομάδα του. Και «ανέβασαν» τη δουλειά τους στο www.glacierworks.org.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την άνοιξη του 2012 και στόχος ήταν να «συλλάβουν» τις αλλαγές που έχει φέρει στο Έβερεστ η κλιματική αλλαγή.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως κουνώντας το ποντίκι δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω μπορεί να δει κανείς κάθε γωνιά του Έβερεστ. Ζουμάρεις, ξε-ζουμάρεις και είναι σα να είσαι εκεί!
newsit.gr
"Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να απολαύσετε την απίστευτη περιήγηση στο Έβερεστ
"Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να απολαύσετε την απίστευτη περιήγηση στο Έβερεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου