Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Είναι επίσημο:8,5 δισ ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες !


Είναι επίσημο:8,5 δισ ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες !
Σε 8,486 δισ ευρώ ανήλθε το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε ...
στη βουλή προς απάντηση σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και άλλων τριών βουλευτών του κόμματος, μετά τις αποκαλύψεις της Real News τον περασμένο Αύγουστο, για το θέμα.
Η ερώτηση των Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπαδημούλη απευθυνόταν στους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, με βασικό ερώτημα το πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, αφού σχεδόν εννιά χρόνια μετά ακόμα δεν έχουμε επίσημο νούμερο.
Έτσι, όπως επισημαίνεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
"Από πλευράς αρμοδιότητας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ανήλθε σε 8.486 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό δημόσιο (Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004".
Στη συνέχεια το έγγραφο, αναφέρει:
"Ειδικότερα στους Προϋπολογισμούς του υπουργείου Πολιτισμού των οικονομικών ετων 1998-2000 δεν προβλέφθηκαν πιστώσεις για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τακτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού, στον Ειδικό Φορέα 22-690 "Δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων" διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 879.139,40 ευρώ. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα στον τομέα 825 "Ολυμπιακά Έργα" διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 108.126.873 ευρώ"
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου