Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Προβλήματα με τις αποσπάσεις των καθηγητών. Καταγγελία από τις ΕΛΜΕ Στερεάς


Σε μια περίοδο που τα προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης, οξύνονται και η οικονομική αιμορραγία αυξάνει λόγω της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υποτακτικών τους που την εφαρμόζουν, αρκετοί συνάδελφοι για να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους, ζήτησαν και πήραν απόσπαση ...
σε μέρη πιο κοντινά στην κατοικία τους και στις οικογένειές τους. Όμως οι κυβερνήσεις της τρόικας είχαν προβλέψει και γι αυτό. Με το άρθρο 31 του νόμου 3848 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των αποσπασμένων συναδέλφων αν δεν τοποθετηθεί ο αναπληρωτής τους.
Στο γαϊτανάκι των ανεκπλήρωτων αποσπάσεων κάποιοι Δντές ΔΔΕ εφάρμοσαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ένας απ' αυτούς και ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας Κασκαμπάς. Όταν η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, καθώς και η ΟΛΜΕ, κατήγγειλαν αυτή την τακτική του, αντί να απαντήσει, κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαστροκώστα Κώστα και τη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ Πανοπούλου Φωτεινή!!! Ενοχλήθηκε ο Δντής Κασκαμπάς γιατί τόλμησε το Σωματείο να καταγγείλει την επιλεκτική και προκλητική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο Δντή έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και άλλες φορές για δημιουργία νέων προβλημάτων και αδιαφανούς πολιτικής διοίκησης. Σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καλέσει σε απολογία ολόκληρο το ΔΣ!!! Μάλλον έχει αναγάγει σε αγαπημένο του σπορ τις συνδικαλιστικές διώξεις. .
Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου το οποίο εγκαλεί ο προϊστάμενος. Η κλήση σε απολογία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη επομένως είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως νομικά άκυρη.
Θεωρούμε ότι η πρακτική του Δ/ντή, είναι μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη, του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Ζητάμε από τους φυσικούς προϊσταμένους του Δντή Κασκαμπά, να επιληφθούν του ζητήματος, να σταματήσει άμεσα η νέα συνδικαλιστική δίωξη και να ελέγξουν τις αντισυνδικαλιστικές τακτικές του υφιστάμενού τους. Το τελευταίο που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης και ο χειμαζόμενος εκπαιδευτικός είναι αυτού του είδους οι λογικές που θυμίζουν πρακτικές «πέτρινων» χρόνων.
ΥΓ Αν ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας θέλει να διευρύνει το πλήθος των σωματείων και των συνδικαλιστών που μπορεί να βάλει στο στόχαστρο, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να μας καλέσει κι εμάς σε ... απολογία.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας ο πρόεδρος Αλεξίου Χρήστος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευβοίας ο πρόεδρος Σιόλιας Νικόλαος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ο πρόεδρος Παλέτσος Θύμιος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας ο πρόεδρος Ζωγράφος Γιώργος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας ο πρόεδρος Μαστροκώστας Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου