Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«Formula» για Δραπετσώνα!

Μετά τη Λαμία, τον Ορχομενό, την Πάτρα, το Ελληνικό και μισή ντουζίνα άλλες περιοχές της χώρας, το σχέδιο για δημιουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου Formula 1 βρήκε νέα «στέγη», στη Δραπετσώνα. 

Ο εμπνευστής της πρότασης για αξιοποίηση της υποβαθμισμένης παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας / Κερατσινίου για την κατασκευή πίστας F1, ο αρχιτέκτονας Αθ. Παπαθεοδώρου (αδελφός της εικαστικού Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, συζύγου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη), συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.


Το ενδιαφέρον είναι ότι...

 πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια για αντίστοιχο σχέδιο κατασκευής πίστας F1 στη Δραπετσώνα από Τούρκους! 

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας συναντήθηκε, μάλιστα, με τον Τούρκο επιχειρηματία Μουμτάζ Ταχιντσίογλου (πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου - TOSFED και μέλος της FIA) για να συζητήσουν για το έργο.


Ο Ταχιντσίογλου, παλαιός πρόεδρος της Γαλατασαράι, διαθέτει εμπειρία από αντίστοιχα έργα, καθώς η Τουρκία διαθέτει ήδη πίστα.


Τόσο οι δηλώσεις του Ν. Μηταράκη όσο και η παρουσία του δημάρχου Δραπετσώνας στη χθεσινή συνάντηση δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το ελληνικό σχέδιο του σχήματος Dielpis υπό τον κ. Παπαθεοδώρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί εταιρία για την προώθηση του έργου. 


Ο Αθ. Παπαθεοδώρου επαναλαμβάνει στη «δημοκρατία» ότι έχει συναντηθεί με το μεγάλο αφεντικό της F1 και έχει λάβει υποσχέσεις. Προσθέτει ότι τα κεφάλαια για το έργο (απαιτούνται περί τα 650.000.000 ευρώ μόνο για τα έργα υποδομής) μπορεί να βρεθούν, αν επιβεβαιωθεί η κυβερνητική στήριξη μέσω αλλαγής των χρήσεων γης στην περιοχή, καθορισμού συντελεστών δόμησης, ενοποίησης ιδιοκτησιών κ.λπ.


Στη χθεσινή συνάντηση με τον Ν. Μηταράκη συμμετείχαν και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΛΠΑ και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA Βασίλης Δεσποτόπουλος. 


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα η κυβέρνηση στηρίζει ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο, που θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, θα συμβάλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προβάλει θετικά τη χώρα μας. 


Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αρωγός στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων και θα αναμένει τη συγκρότηση φορέα υλοποίησης του έργου προκειμένου να το εντάξει στις στρατηγικές επενδύσεις.

24gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου