Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τρίκαλα:Στα άδυτα της μαφίας των φυλακών - Χειροπέδες σε δασκάλα, σωφρονιστικό υπάλληλο και άλλα 14 άτομα!

Δασκάλα και σωφρονιστικός υπάλληλος, που θεωρείται εγκέφαλος της μαφίας, δέχονταν παραγγελίες και έβαζαν ναρκωτικά στη φυλακή - Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις...

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από τον Μάιο του 2011 μετά από πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά από μήνες προέκυψε ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στη φυλακή Τρικάλων, δέχονταν παραγγελίες από κρατούμενους και έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ''εβδομαδιαίες παραγγελίες'' κρατούμενων για χασίς, έφταναν τα 35 γραμμάρια, ενώ ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος υπολογίζεται πως τη διετία 2010-2011 πέρασε στη φυλακή 1 κιλό ηρωίνη!

Η επιχείρηση της αστυνομίας και οι συλλήψεις

Αστυνομικές δυνάμεις από Θεσσαλονίκη, Tρίκαλα και Λάρισα, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στις φυλακές τα ξημερώματα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του 45χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, που εκείνη την ώρα έμπαινε στη φυλακή για να πιάσει βάρδια. Πάνω του βρέθηκαν 35 γραμμάρια χασίς και 173 ναρκωτικά χάπια. Ο 45χρονος συνελήφθη και κάπως έτσι άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα...

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση κατηγορούνται 29 άτομα, ενώ έχουν γίνει 16 συλλήψεις. Οι 11 από τους συλληφθέντες είναι έγκλειστοι των φυλακών που έδιναν εντολή για την εισαγωγή των ναρκωτικών.  Εκτός φυλακής έχουν συλληφθεί 5 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο σωφρονιστικός αλλά και η δασκάλα της φυλακής, που επίσης είχε εισάγει ναρκωτικά στην εγκατάσταση.  

Σε έρευνες στα κελιά έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.  Στην κατοχή του βαρτυποινίτη Παναγιωτη Βλαστού που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Πάντως, δεν προκύπτει περαιτέρω συμμετοχή του στην υπόθεση.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας. Η υπόθεση όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι εξαιρετικά σοβαρή και είναι χαρακτηριστική η δήλωση Ανώτατου Αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ. ότι «Θα πέσουν κεφάλια».

newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου