Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κατάπτυστα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα - Μετά τους FTD, το Focus: Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πορνείο

- Το γαλλικό περιοδικό Le Point γράφει: "Ας δώσουμε την Ελλάδα στην Τουρκία"
- Ο δημοσιογράφος του Focus χρεώνει την επίμαχη φράση σε έναν 60χρονο μηχανικό από την Καλαμπάκα
- Άγριες κόντρες μεταξύ των κομμάτων για την πατρότητα του δημοσίευμα στους FTD
- Oι FTD έγραφαν "όχι στον δημαγωγό Τσίπρα" και "ψήφο με βαριά καρδιά στη Ν.Δ"...

Μετά το δημοσίευμα στην γερμανική έκδοση των Financial Times και μάλιστα στα ελληνικά που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και καταδικάστηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα έρχεται άλλο ένα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Focus που δείχνει τελικά πως οι Γερμανοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. 

Και αυτά τα όρια τα έχουν ξεπεράσει καιρό τώρα προσβάλλοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την Ελλάδα, εξοργίζοντας τους πολίτες που πλέον δεν βλέπουν τη Γερμανία ως αλληλέγγυο ευρωπαίο εταίρο γιατί όπως αποδεικνύεται ουδέποτε υπήρξε. 

Το πρώτο δημοσίευμα στους γερμανικούς Financial Times αποτελεί μία κατάπτυστη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αφού κάνει συστάσεις στους έλληνες ψηφοφόρους για το τί θα πρέπει να ψηφίσουν και κυρίως ποιούς να αποφύγουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλον για την πατρότητα του κειμένου χρησιμοποιώντας σκληρές κουβέντες, ενώ ανάλογη εικόνα υπήρξε και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Και πριν κοπάσει ο τεράστιος αυτός θόρυβος έρχεται η γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus το οποίο έχει τίτλο "Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πορνείο". Ο γερμανός δημοσιογράφος Peter Seiffert γράφει στο άρθρο του ότι πέρασε 3 εβδομάδες στην Ελλάδα,σημειώνοντας ότι οι έλληνες αμφισβητούν για το εάν η Δημοκρατία λειτουργεί. 

Η κατάσταση που περιγράφει ο δημοσιογράφος είναι πως στα νοσοκομεία δεν γίνονται χειρουργεία, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα παρά μόνο όταν τα πληρώσουν, τα μαγαζιά είναι όλα άδεια και η αστυνομία παντού. 

Βέβαια ο γερμανός ξεκαθαρίζει ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος δεν είναι δικός του και τον χρεώνει σε έναν 60χρονο μηχανικό, κάτοικο της Καλαμπάκας,ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής. 

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο τα γερμανικά δημοσιεύματα που στην πλειοψηφία τους χλευάζουν την Ελλάδα με τον πιο χυδαίο τρόπο. Σε αυτό το παιχνίδι ήρθαν να προστεθούν και οι Γάλλοι με τo γαλλικό περιοδικό Le Point να ξεπερνάει κάθε όριο. 

Σε ένα άρθρο που έχει τον απαράδεκτο τίτλο "ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" και το οποίο το υπογράφει ο ίδιος ο διευθυντής του περιοδικού, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ σημειώνει χαρακτηριστικά: 

"Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.
Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου