Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

''Φωτιά'' από αμερικανική ανάλυση : Στα ίσια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Διαβάστε πως μπορεί να προκύψει κυβέρνηση

- Μονόδρομος η κυβέρνηση συνεργασίας, μέσω των διερευνητικών εντολών
- "Αναπόφευκτη η επαναδιαπραγμάτευση των όρων διάσωσης της Ελλάδας"
- Ντέρμπι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις
- ”Κλειδί” οι περίπου 700.000 αναποφάσιστοι

Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα κρίνουν πολλά. Εντός αλλά και εκτός Ελλάδος....

Αναλύσεις επί αναλύσεων δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα. Μία απ΄ αυτές ανήκει στο αμερικανικό Τhink Τank Stratfor.Τα όσα υποστηρίζουν οι συντάκτες της έχουν ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:

•’Οποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

•Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.Συνεπώς ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι επίσης αναπόφευκτη.


Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ο πλέον κρίσιμος παράγοντας είναι οι περίπου 700.000 αναποφάσιστοι, όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ. Ολες οι εκτημίσεις αναφέρουν πως το συγκεκριμένο 10% του εκλογικού σώματος ενδεχομένως να αποφασίσει ακόμα και την ίδια ημέρα για το τι θα ψηφίσει.

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν οτι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσουν το αθροιστικά το 55-60%, απομακρύνοντας ετσι το ενδεχόμενο για αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ το πιο ψηλό ποσοστό του πρώτου κόμματος εκτιμάται οτι θα κυμαίνεται κοντά στο 30%.

Στο πρώτο σενάριο, ενδεχεται να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα που καταλαμβάνουν την 1η, την 3η,την 4η θέση και την 8η θέση που συνολικά συγκεντρώνουν το 51% του εκλογικού Σώματος καταγράφοντας την αποδοχή της απόλυτης πλειοψηφίας με 184 έδρες.

Στο δεύτερο σενάριο πιθανολογείται οτι μπορεί βα σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ του 1ου, του 3ου και του 4ου κόμματος που θα συγεκντρώνουν 180 έδρες και το 49,3% του εκλογικού Σώματος.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το 3ο σενάριο, κυβέρνηση υπο όρους σχηματίζουν το 1ο και το 4ο κόμμα με 154 έδρες αντιπροσωπεύοντας το 39% του εκλογικού Σώματος.

Τέλος, η τέρατη εκδοχή των αποτελεσμάτων όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, δείχνει σχηματισμό κυβέρνησης που μπορεί να έχει τη στήριξη 187 βουλευτών (1ο, 3ο, 4ο και 8ο κόμμα) εκπροσωπώντας το 52,1% του εκλογικού Σώματος.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.