Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιών Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη δυο στη Νεάπολη Λακωνίας και την Κερατέα

Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές σε δασική έκταση στη Νεάπολη Λακωνία καθώς επίσης και στη Κερατέα Αττική κοντά σε κατοικίες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν και στις δυο περιοχές δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών....


Στην Δροσιά Κερατέας η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και επεκτάθηκε λόγω των δυνατών ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ. Στη περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Εξαιτίας των ανέμων αποχώρησαν από τη περιοχή τα δυο αεροσκάφη τύπου CL 215 καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν ρίψεις νερού και αντικαταστάθηκαν από  άλλου τύπου, τα CL 415.
Την ίδια ώρα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια επεκτάθηκε προς την δασική περιοχή. Ξαφνικά διασπάστηκε σε δυο μέτωπα εκ των οποίων το ένα κατάφεραν να το θέσουν υπό έλεγχο αμέσως οι πυροσβέστες. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη. Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Σάββατο και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου,  Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας - Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

- Αργολίδας, Κορινθίας,  Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου