Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πεπραγμένα Κωστοπαναγιώτου Ηλία Βουλευτή Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ


Πεπραγμένα Κωστοπαναγιώτου Ηλία Βουλευτή Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ....

Κοινωνία και αλληλεγγύη:
1. Αποφυγή κατάσχεσης των οικοπέδων του Επιμελητηρίου Φωκίδας στην Βι.Πα. (Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κος Σταθάκης).
2. Διακοπή των πλειστηριασμών και αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας για 35 συμπολίτες μας.
3. Συνεχείς συσκέψεις με την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φωτίου, για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των γηροκομείων Άμφισσας και Δεσφίνας. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία λιμνάζουν από χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς.
Παιδεία:
4. Καμία συγχώνευση σχολείου, ούτε κατάργηση στον νομό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
5. Αποδέσμευση από ΕΤΑΔ ΑΕ του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ, απόδοσή του στο Υπ. Παιδείας και παραχώρησή του για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου. (Ελάχιστη πολιτιστική προσφορά στην πόλη για τον αναμορφωτή της παιδείας Δελμούζο)
6. Μετατροπή-Αναβάθμιση σε Δημόσιο ΙΕΚ Νοσηλευτικής της σχολής που λειτουργούσε στο Γ.Ν.Α.
Υγεία:
7. Στο Γ.Ν. Άμφισσας ήρθε, μετά από πέντε (5) χρόνια αναμονής, Παθολόγος, Μικροβιολόγος και άλλοι 11 ιατροί συνολικά για το νομό μας.
8. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η πρόταση για τον Υγειονομικό Χάρτη του νομού μας (συνολικά Ιατρικό Προσωπικό: 21, Επαγγελματίες Υγείας: 13, Τεχνική υπηρεσία κ λοιπό προσωπικό: 3).
9. Ψηφίστηκε η νομοτεχνική βελτίωση για την διευκόλυνση μετακίνησης του/της συζύγου αν αυτός/ή εργάζεται στο Δημόσιο λόγω υπηρεσίας στο Γ.Ν. Άμφισσας.
10. Προώθηση Διαδικασίας Επιστημονικής Διασύνδεσης μεταξύ Γ.Ν.Άμφισσας και Αττικού Παν/κού Νοσοκομείου για εκπαιδευτικούς και κλινικοεργαστηριακούς σκοπούς. Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις και Παρακολούθηση όλου του πληθυσμού του νομού.
Υποδομές:
11. Αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 480.000€ για το έργο αποχέτευσης- όμβριων υδάτων Δεσφίνας.
12. Χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ 14 –20): κατασκευής υδατοφράκτη στην πεδιάδα Τολοφώνας, αναδασμού Πόδι πεδιάδας Μόρνου, ολοκλήρωση έργων για ύδρευση Ελαιώνα Άμφισσας.
13. Επετράπη, για μικρής κλίμακας αναπτυξιακά έργα και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις, (κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα κλπ) η χρήση της Παραλίμνιας Ζώνης Μόρνου.
Πρωτογενής Τομέας:
14. Συναντήσεις με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων επαρχίας Δωρίδας για αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την τοποθέτηση των μονάδων τους γύρω από την λίμνη Μόρνου.
15. Προσθήκη του Ελαιώνα Άμφισσας στην λίστα αποζημιώσεων καλλιεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella Fastidiosa.
16. Εξασφάλιση δέσμευσης υψηλότερων κονδυλίων για αποζημιώσεις Δελφικού Τοπίου και Καμένων, οι οποίες δεν δίνονταν λόγω απαιτούμενων του Μνημονίου του 2012 και των Πλεονασμάτων.
Μεταλλεία:
17. Άλλαξε ο χρόνος ενοικίασης της περιοχής εναπόθεσης Βωξίτη στο Λαρνάκι από δέκα σε τρία χρόνια στην σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.
18. Έκλεισε η παράνομη μπάρα, που είχε ανοίξει η ανάδοχος εταιρία στο σημείο Καμμιώτισσα, με σκοπό την φορτοεκφόρτωση των μεταλλευμάτων.
19. Παρέμβαση με το σωματείο εργαζομένων στους Βωξίτες, κατόπιν αιτήματός τους, στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Λαφαζάνη, για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για ασφάλεια στον τόπο δουλειάς και άμεση διακοπή των απολύσεων.
20. Δεύτερη παρέμβαση με το σωματείο εργαζομένων στους Βωξίτες στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Σκουρλέτη για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία καταπατήθηκαν, και της ασφάλειας της ζωής και ακεραιότητας των εργαζομένων μέσα στις στοές.
21. Συμμετοχή, συμπαράσταση και αποκλεισμός της εισόδου των μεταλλείων στην θέση Άμπλιανη στις 6:00 το πρωί σαν μέσο πίεσης για την διακοπή των αυθαιρεσιών της διοίκησης της εταιρίας.
22. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του σωματείου στην Πλατεία Λαού για τις απολύσεις.
23. Αποστολή της Επιθεώρησης Εργασίας Μεταλλείων στις στοές για έλεγχο.
Ασφάλεια:
24. Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις μαζί με τους τοπικούς άρχοντες στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Αναπληρωτής Υπουργός κος Πανούσης) για την αντιμετώπιση των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή λόγω έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης και δόθηκε λύση.
25. Συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας για την διατήρηση και ενίσχυση των Α.Τ., στις δύο πύλες εισόδου του νομού μας, Γραβιά και Ευπάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου