Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025, είναι η Γέννηση της Θεοτόκου ....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στο Δημοτικό Σχολείο της Γραβιάς

Ενημέρωση για τις εργασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς  

Το Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής, ενταγμένες στο  πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου», επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δ. Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.....

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γαλαξιδίου, όπου έγιναν αντίστοιχες εργασίες, ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Γιογάκη, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. κ. Κ. Πολύχρονο, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ. κ. Μ. Αγαπητού και κ. Αθ. Κορομπίλης, περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν (χρωματισμοί εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, κατασκευή/επισκευή/ανακαίνιση WC και ραμπών ΑμεΑ, καθώς και επισκευή στον προαύλιο χώρο των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ). 

Επίσης, ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι, πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής-συντήρησης σχολικών μονάδων, προκειμένου στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς υπό τις καλύτερες συνθήκες. Το έργο, προϋπολογισμού 37.000 ευρώ, είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δελφών, χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ που αφορούν τις σχολικές μονάδες και υλοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Τμήματος Παιδείας Δ. Δελφών, της Δ/νσης Μελετών, Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών, των κατά τόπους Αντιδημάρχων και των Δ/νσεων των σχολείων. 

Σημειώνεται ότι, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Δελφών σε επίπεδο υποδομών, για τα οποία υπάρχει πλήρη γνώση, μεταξύ αυτών και του Γυμνασίου Άμφισσας, ο Δήμος Δελφών έχει εγγράφως αιτηθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια συνάντησης με τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγααναμένοντας τη θετική έκβαση του αιτήματος. 

Ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και βάσει των δυνατοτήτων του, πραγματοποίησε τις παραπάνω παρεμβάσεις εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, είτε από Πρόγραμμα, είτε από ίδιους πόρους, είτε από τους ελάχιστους που παρέχει το κράτος ανά έτος στους Δήμους για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων (1.500 ευρώ ανά σχολείο στο Δ. Δελφών), μπροστά στο σύνολο των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν. 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.