Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Τρίτη 8 Οκτωβρίου σήμερα, 7&8 Οκτωβρίου: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΚΑΙ ΛΙΛΑΙΑ. Το ολοκαύτωμα από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. ....

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς από την ομάδα Γυναικών Άμφισσας – Ιτέας

Ομάδα Γυναικών Άμφισσας – Ιτέας 

                           Μέλος της Ο.Γ.Ε.

 Άμφισσα 7/10/2024

Οι μεγαλόστομες και ψευδεπίγραφες τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας , για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ....

σκοντάφτουν πάνω στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους στα σχολεία, αλλά και στην καθημερινότητα που στραγγαλίζει τις οικογένειες του μόχθου.

Η δυσβάστακτη ακρίβεια  ματώνει την τσέπη των λαϊκών οικογενειών, καθώς μέχρι να  βγει  ο  μήνας,   το μηνιάτικο στις περισσότερες οικογένειες έχει εξανεμιστεί. 

Η βοήθεια στο διάβασμα, ο αθλητισμός ο πολιτισμός, αντί για δικαίωμα των παιδιών που θα έπρεπε να καλύπτεται δωρεάν από το κράτος για ΟΛΑ τα παιδιά, γίνονται ατομική ευθύνη και θηλιά στο λαιμό για την οικογένεια.

Με τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς να παραμένουν. Οι 10.000 προσλήψεις που ανακοινώνει το Υπουργείο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα τουλάχιστον 50.000 κενά.

 Με εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων. Δημιουργούν τμήματα με 25 μαθητές στα Δημοτικά και 26 - 28 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, ανεξάρτητα αν στα τμήματα αυτά υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, ανεξάρτητα από το μέγεθος των αιθουσών κ.λ.π.

 Πετσοκόβει και διαμοιράζει σε δύο και τρία παιδιά την Παράλληλη Στήριξη.

Την ίδια στιγμή στα ΕΠΑΛ η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων εξαφανίζει ειδικότητες και τομείς σε πολλά σχολεία, αφήνοντας τους μαθητές «στον αέρα».

 Με τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες να κοιμούνται μέσα στις σχολικές μονάδες, σε σκηνές ή τα αυτοκίνητα τους (!!!) λόγω των πανάκριβων ενοικίων που αδυνατούν να καλύψουν με τους μισθούς, που για τους πρωτοδιόριστους δεν φτάνουν ούτε τα 800 ευρώ.

 Με σχολεία που οι σοβάδες πέφτουν κάθε τρεις και λίγο στα κεφάλια των μαθητών, που πλημμυρίζουν με την πρώτη μπόρα, που οι προσεισμικοί τους έλεγχοι έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Όλα αυτά γιατί ο έλεγχος, η συντήρηση και η κατασκευή της σχολικής στέγης, σε τελική ανάλυση η ασφάλεια των παιδιών μας, λογαριάζεται ως κόστος για το κράτος.

 Με καθαρίστριες που δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με μισθούς ψίχουλα, και που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν αριθμητικά για την καθαριότητα των σχολείων. 

Την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των σχολείων δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας παραπέμπει σε πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία –αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Είναι απαράδεκτη ενέργεια αφού πρόκειται για συμμετοχή σε νόμιμη απεργία- αποχή που προκηρύχθηκε μετά από απόφαση χιλιάδων εκπαιδευτικών που με αυτή παλεύουν ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Απαιτούμε μαζί με τους δασκάλους των παιδιών μας να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Παλεύουμε για το σχολείο των παιδιών μας, κάνουμε και δική μας υπόθεση το παρόν και το μέλλον τους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Συλλόγου

Δασκάλων – Νηπιαγωγών Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος»

την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ στα γραφεία της

Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου