Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Κώδωνας κινδύνου πυρκαγιάς στην αυτοσχέδια χωματερή του Μπράλου



Απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Παντελής Μαγκλάρας

Ο Μπράλος βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Καλλίδρομου, Παρνασσού, Γκιώνας, Οίτης.
Είμαι λίγα μέτρα μετά την κεντρική είσοδο του Μπράλου, όπου συναντάς την έκταση που ήταν ο χώρος διαμόρφωσης γηπέδου για δραστηριότητες των νέων και όχι μόνο.....

Το γήπεδο έγινε χωματερή, οι εικόνες είναι σοκαριστικές και η κατάσταση αποκαρδιωτική.

Ο πρόεδρος της κοινότητας και η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας δημιούργησαν αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο με τεράστιο όγκο από ξερά κλαδιά, πλαστικά, γυαλιά, κ.α. όλα εύφλεκτα υλικά και ιδού η έκπληξη, η Δήμαρχος κα Αθανασία Στιβακτή, δεσμεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2024, στην συνέλευση κατοίκων, ότι, θα τοποθέτηση ΚΑΜΕΡΑ κάτι που δεν γνώριζα, ότι, οι κάμερες αποτρέπουν την φωτιά, τα υλικά που υπαρχουν λειτουργούν ως προσάναμμα σε περίπτωση πτώσης κεραυνού, ανάφλεξη από τα σπασμένα γυαλιά λόγω υψηλών θερμοκρασιών ή άλλο, όποτε, αν η φωτιά ξεκινήσει από εδώ θα πάει κατευθείαν στο δάσος, θα καούν περιουσίες και από εκει και πέρα δεν ξέρεις που θα σταματήσει.

Κυρία Δήμαρχε και πρόεδρε κοινότητας, η πρόληψη για την φωτιά δεν είναι η τοποθέτηση κάμερας, χρειάζονται μέτρα πυρασφάλειας και επειδή δεν προβλέπονται, για αυτό άμεσα η απομάκρυνση όλων αυτών των εύφλεκτων υλικών υψηλού κινδύνου για να αποφύγουμε δραματικές καταστάσεις.

Θα τα απομακρύνεται ή θα παραμείνουν εκεί ???


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου