Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ....Υψηλή κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς....

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Εορτασμός της Επετείου Μνήμης της Μάχης στο Μάνεση

Τους Αγωνιστές, που συμμετείχαν στην "Μάχη στο Μάνεση" την 20η Ιουλίου 1821, τιμήσαμε και φέτος με κάθε επισημότητα, στο Μνημείο Πεσόντων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκοχωρίου. ...

Μία μάχη ιστορικής αξίας για τον Δήμο μας, όπου νικητές υπήρξαν η ανδρεία, η αυτοθυσία, η ομοψυχία και η αγάπη για την πατρίδα των ηρώων προγόνων μας. Ιδανικά και αξίες, τα οποία έχουμε χρέος να εμφυσήσουμε στους νέους και σε κάθε επόμενη γενιά, όπως τόνισε στην καθηλωτική ομιλία της η εξαίρετη ομιλήτριά μας, φιλόλογος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, η οποία κατάγεται από το Λευκοχώρι.

Την Επέτειο Μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφίκλειας Πρωτοπρεσβύτερος π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας κ. Κώστας Αποστολόπουλος, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς του ΚΕΥΠ Λαμίας και της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου Σμηναγός κ. Χρήστος Στιβαχτής, ο Πρόεδρος της γειτονικής Δημοτικής Κοινότητας Παρορίου Βοιωτίας - από όπου υπήρξαν Αγωνιστές και ένας πεσών - κ. Κωνσταντίνος Ματσώτας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους.

Μετά το πέρας της Επετείου ακολούθησαν, στην κατάμεστη πλατεία του χωριού, παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Ελάτειας, το οποίο μας ταξίδεψε μέχρι την Βόρεια Εύβοια και "Μουσική Βραδιά" με τους Αγγέλα Παπαδά και Χρήστο Κίσσα, οι οποίοι μας κράτησαν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μία υπέροχη βραδιά γεμάτη τραγούδι, χορό και διασκέδαση, που όμοιά της είχε χρόνια να ζήσει το Λευκοχώρι! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές - Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Ελάτειας και Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Παπανικολάου - στους εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία "έγραψε" τη δική της ιστορία. 

Και του χρόνου με υγεία! Να είμαστε όλοι παρόντες στο ραντεβού μας με τη μνήμη και το ένδοξο παρελθόν μας!









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου