Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ....Υψηλή κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς....

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ «Η Τελευταία παμπ» (2023) του Κεν Λόουτς

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 24/7 και Παρασκευή 26/7 στις 9.15μμ

«Η Τελευταία παμπ» (2023) του Κεν Λόουτς

 

«Η τελευταία παμπ» είναι η τελευταία ταινία του  88χρονου έφηβου  Κεν Λόουτς που βγήκε στις αίθουσες πριν 6 μήνες και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος είναι και η τελευταία ταινία που κάνει.....

Σας καλούμε στην προβολή αυτή για να τιμήσουμε έναν σπουδαίο Βρετανό σκηνοθέτη που έχει αφήσει ιστορία στο σινεμά και είναι ίσως ο κορυφαίος εκφραστής του κοινωνικού ρεαλισμού στον Κινηματογράφο.

Δεν υπέκυψε στις σειρήνες του Χόλιγουντ, διατηρώντας έτσι το προσωπικό του ύφος, που βρήκε τεράστια ανταπόκριση στην Ευρώπη.

 

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=YqO9s71lHLo

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης ΤιΤζέι παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Ο ΤιΤζέι και η νεαρή Γιάρα προσπαθούν να φέρουν τις δύο κοινότητες κοντά οργανώνοντας ένα συσίτιο για Άγγλους και πρόσφυγες, για όποιους έχουν ανάγκη, γιατί το φαγητό είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μονιάσουν.

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Νίνος Φένεκ Μικελιδης, Enetpress

«Ταινία φτιαγμένη με το πάθος αλλά και το χάρισμά του να φτιάχνει σκηνές στέρεες, πλούσιες σε αισθήματα αλλά και ανατροπές, με βάση το θαυμάσιο, πυκνό, φτιαγμένο με οικονομία, και με ωραίους χαρακτήρες, σενάριο του τακτικού του συνεργάτη, Πολ Λάβερτι.»

Μίλτος Τόσκας, OLAFAQ

«Το αποχαιρετιστήριο (;) γράμμα ενός τεράστιου δημιουργού με κατακλείδα κι επιμύθιο που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στο μυαλό μας.»

Παυλίνα Αγαλιανού, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

«Ο Λόουτς εδώ μοιάζει να μας αφήνει μια γλυκιά, γεμάτη αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ελπίδα παρακαταθήκη, σε περίπτωση που δεν συναντηθούμε ξανά στη μεγάλη οθόνη.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου