Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Αθανασία Στιβακτή: Προτροπή των δημοτών να παρακολουθούν τα Δ.Σ.

Ως γνωστόν, το κυρίαρχο όργανο διοίκησης ενός Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα θεσμικό όργανο το οποίο, ως Δημοτική Αρχή, υπηρετούμε εδώ και χρόνια με σεβασμό και υπευθυνότητα.....

Την ίδια αντιμετώπιση, όμως, οφείλουν να έχουν και οι πολίτες, παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. 

Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας, στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία, στόχος μας ήταν και παραμένει η διευκόλυνση των δημοτών μας στην παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ., προκειμένου να έχουν πλήρη και ορθή ενημέρωση αλλά και σφαιρική άποψη των τεκταινόμενων στον Δήμο μας.

Η πολιτική μέσω κοινωνικών δικτύων είναι μεν σημείο των καιρών, λόγω αμεσότητας, δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσης. Σοφό θα ήταν όλοι μας να πληροφορούμαστε με σαφήνεια για όσα μας αφορούν και να μην παρασυρόμαστε από παραφιλολογίες και κινδυνολογίες, αλλά να σχηματίζουμε ίδια γνώμη από τις τοποθετήσεις και δημόσιες θέσεις των εκλεγμένων στη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων.

Είναι γεγονός ότι η πανδημία επέβαλλε έναν διαφορετικό τρόπο συνεδριάσεων, όμως από τον Νοέμβριο του 2022 τα Δ.Σ. είναι ανοιχτά στο κοινό, ενώ παράλληλα βγαίνουν και σε ζωντανή σύνδεση μέσω συνδέσμου στο διαδίκτυο, ο οποίος ανακοινώνεται κάθε φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Αν ανατρέξετε στο YouTube, μπορείτε να δείτε όλα τα βιντεοσκοπημένα Δ.Σ. μέχρι σήμερα.

Προτροπή μας αλλά και θερμή παράκληση η παρακολούθηση των εν λόγω συνεδριάσεων από τους δημότες μας, ώστε να εξάγονται σαφή και τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Η πολιτική "καφενείου", οι συκοφαντίες και η στείρα αντιπαράθεση δεν ανήκουν ως "όπλα" στη φαρέτρα μας. Εμείς αντιμαχόμαστε μόνο τα καθημερινά προβλήματα του τόπου, με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, με επιχειρήματα και λύσεις. Η γνώση είναι δύναμη! Επιλέξτε με σωφροσύνη τον τρόπο που ενημερώνεστε...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου