Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Σάββατο, 27 Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος Μεγαλομάρτυρος....

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Επταλόφου του Δήμου Δελφών

Αθ. Αδαμάκος: «Συνεχής ενίσχυση των υπηρεσιών μας με στόχο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος» ....

Σε περιβαλλοντικές δράσεις, που στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, καθώς και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συμμετείχαν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Επταλόφου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Δελφών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, καθώς και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών», ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα «σκουπίδια» είναι ένας «κρυμμένος θησαυρός», καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο. Επιπλέον, τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι «λύσε το αίνιγμα της ανακύκλωσης» αλλά και μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους χάρακες, μολύβια, γόμες, ξύστρες, τσάντες και καπέλα, ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος,

Στις δράσεις παρέστη ο κ. Γιάννης Πάλλας, Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου, της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, του Δήμου Δελφών.

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση, το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ που με τις πρωτοβουλίες του ευαισθητοποιεί τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και τα σχολεία της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα! Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στέλνει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας τη σημασία συνειδητοποίησης από όλους, της ευθύνης που φέρουμε μέσω της καθημερινότητάς μας, υιοθετώντας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Παράλληλα σημειώνει ότι ο Δήμος Δελφών, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στον τομέα του περιβάλλοντος, ένα δείγμα των οποίων είναι πλέον και η αξιοποίηση των νέων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία σταδιακά τίθενται σε λειτουργία, με πολλαπλά οφέλη τόσο για το Δήμο, όσο και για τον πρακτικό σκοπό προμήθειάς τους (πχ καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, συλλογή και μεταφορά υλικών κ.α.).  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου