Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης

Ο κύριος Ταγκαλής ακόμη μια φορά «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα» με την απάντησή του για την συγκρότηση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Ελαιώνα Άμφισσας.....

Προσπαθεί ακόμη μια φορά να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα «πρωϊνάδικου», ισχυριζόμενος ότι εμείς δήθεν ασχολούμαστε με τα διάφορα πρόσωπα που αυτός «αξιοποιεί».

Ουδέν αναληθέστερον και πιο παραπειστικό! Με τον κ. Τζαβάρα ή τον κ. Κούσουλα λ.χ. ούτε προσωπικές διαφορές υπάρχουν ούτε και με προσωπικές αντιπαραθέσεις ασκούμε πολιτική.

 Εμείς κάνουμε θεσμική κριτική στην δημοτική αρχή για πολιτικές επιλογές ουσίας και αυτό έχει να κάνει με τους χειρισμούς του δημάρχου προσωπικά, που ευτελίζουν θεσμούς και μεγάλες προσπάθειες που έρχονται από παλιά, για τις οποίες έχει καταβληθεί μεγάλος αγώνας από πολλούς ανθρώπους (όχι όμως τους σήμερα διοικούντες).  Το μόνο ζήτημα (και εκεί  πρέπει να επικεντρωθούν όλοι, αντιστεκόμενοι στην εκ του πονηρού προσέγγιση του κ. Ταγκαλή) είναι η τεράστια θεσμική υποβάθμιση του Φορέα Διαχείρισης Ελαιώνα Άμφισσας από τον Δήμαρχο. Πρόκειται για έναν Φορέα που τον πρότεινε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, με ομόφωνη απόφασή του τον Δεκέμβριο του 2017.

Αποτελούσε η πρόταση αυτή μέρος της μεγάλης δουλειάς που έγινε τα έτη 2014-2018 για το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ελαιώνα, το οποίο συντάχθηκε (με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων), έχοντας την λογική να δίνει γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των χιλιάδων ελαιοπαραγωγών και ελαιοκτηματιών του τόπου μας.

Το σχέδιο αυτό (μαζί με όλα τα άλλα…) ξεχάστηκε από την δημοτική αρχή Ταγκαλή μέχρι που ήρθε η καταστροφική πυρκαγιά του Ελαιώνα στις 04.07.2022. Τότε την πρωτοβουλία για την συνέχιση της διαδικασίας περί Διαχειριστικού Σχεδίου και Φορέα Διαχείρισης έλαβε ο βουλευτής Φωκίδας (με το Δήμο Δελφών και πάλι σε ρόλο κομπάρσου…). Και τώρα που (έστω και με τον τρόπο αυτόν) ξεκίνησε η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, αντί ο κ. Δήμαρχος να επιλέξει την προσωπική του συμμετοχή στον κορυφαίο αυτόν θεσμό και την ενεργή συμμετοχή του (εκπροσωπώντας θεσμικά την τοπική κοινωνία), επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τρίτον και δεν επέλεξε ούτε καν έναν αντιδήμαρχο, αλλά έναν απλό πολίτη.

Οποία υποβάθμιση! Εν ολίγοις «μη μου τους κύκλους τάραττε!», όπως συνήθως…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου