Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Εγγραφή και επικαιροποίηση στοιχείων της λίστας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δελφών

Π. Μερινόπουλος: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ένας σημαντικός πυλώνας αλληλεγγύης»....

 

Συγκροτήθηκε η νέα Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δελφών, ενώ ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων των παλαιών δικαιούχων, καθώς και εγγραφής των νέων.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών ορίστηκε η πενταμελής Επιτροπή Έγκρισης και Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Δελφών, η οποία απαρτίζεται από τους:

·         Παναγιώτης Μερινόπουλος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, πρόεδρος της Επιτροπής.

·         Ανδρέας Ζαχαρόπουλος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

·         Αιδεσιμολογιώτατος Ιερέας π. Ανδρέας Μανιτάρας

·         Μαρία Πλουμάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

·         Άννα Γκιούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι, όσοι παλαιοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν έχουν προσκομίσει το εκκαθαριστικό (ΦΕΦΠ) 2022 θα πρέπει να το κάνουν άμεσα για να παραμείνουν στις λίστες.

Επίσης, για εγγραφή νέων δικαιούχων θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου με ισχύουσα άδεια διαμονής

2. Εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση (Ε1), και Ε9

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης, όπου υπάρχει

6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, όπου υπάρχει

7. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα, ότι θα ενημερώσει την Επιτροπή Διαχείρισης σε περίπτωση μεταβολής της οικονομικής του κατάστασης (υπάρχει συνημμένο έντυπο)

8. Οποιαδήποτε ενημερωτική ή συστατική επιστολή με απαραίτητα δικαιολογητικά, που κρίνει ο αιτών, ότι πρέπει να εξετάσει  η επιτροπή διαχείρισης.

Προσκόμιση δικαιολογητικών καθημερινά 7:30-15:30 στα γραφεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός κ. Ιωάννα Καρατζόγλη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2265072545

Με δήλωσή του ο κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος, καθ’ ύλην αρμόδιος της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καλεί τους εν δυνάμει δικαιούχους να προσέλθουν προκειμένου να εγγραφούν στη λίστα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τονίζοντας πως ο Δήμος Δελφών συνεχίζει το κοινωνικό του έργο, με στόχο την οικονομική και κοινωνική στήριξη ευπαθών ατόμων και ομάδων. «Ένας Δήμος, παράλληλα με όλα τα άλλα πρέπει να είναι και Δήμος πρόνοιας, αποτελώντας στήριγμα για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία από τις πιο σημαντικές μας δομές, στον τομέα αυτό, με σύμμαχο όλους όσοι, παράλληλα με τις δυνάμεις του Δήμου, το ενισχύουν, έχοντας δημιουργήσει ένα σημαντικό πυλώνα αλληλεγγύης».    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου