Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΕΛΦΩΝ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέας Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας δεν είναι μία απλή Επιτροπή κ. Αναγνωστόπουλε


 Διευκρινίσεις για το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας....

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη», του κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, στην οποία γίνεται λόγος για «κατώτερη των περιστάσεων Επιτροπή Διαχείρισης Ελαιώνα», οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα: 

Ο Φορέας Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου είναι πλέον γεγονός κατόπιν έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), αποτελεί συνέχεια ενεργειών και εργασιών κατά τις οποίες ο Δήμος Δελφών ήταν σε όλες παρών. Σε συνεργασία με την πολιτεία, την κυβέρνηση, τα συναρμόδια Υπουργεία, το Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, αλλά και τους φορείς, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων ανά θεματική ενότητα που αφορά στον Ελαιώνα, οι οποίες, βάσει του παραγόμενου αποτελέσματός τους, οδήγησαν στη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης, με νόμο του Κράτους, ορίζοντας παράλληλα τους στόχους και τις αρμοδιότητες αυτού. 

Ως προς τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα υπενθυμίζεται ότι, εκπροσωπούνται σε αυτό, μεταξύ άλλων, τα συναρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, καθώς και ο Δήμος Δελφών, δια του κ. Ιωάννη Τζαβάρα, ενός προσώπου με πλούσιο βιογραφικό, εμπειρία δεκαετιών στον επαγγελματικό του τομέα και στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και ενεργή παρουσία στον Ελαιώνα της Άμφισσας. 

Επίσης διευκρινίζεται για την αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων, τόσο προς τους δημότες όσο και προς την παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου, η οποία μάλλον αγνοεί τον πραγματικό ρόλο του Φορέα Διαχείρισης Ελαιώνα, συγχέοντάς τον με τις κατά καιρούς Επιτροπές που έχουν συσταθεί, πως o εν λόγω δημιουργήθηκε με διευρυμένη μορφή και τη συμμετοχή του Δήμου Δελφών, αλλά και την απαραίτητη παρουσία της πολιτείας, η αρωγή της οποίας κρίνεται άκρως σημαντική για την επίτευξη των σκοπών που έχουν τεθεί. 

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, το πως η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταλήγει στο συμπέρασμα πως «ουδείς πλέον δύναται να περιμένει κάτι περισσότερο από μια ακόμη επιτροπή που απλώς θα συνεδριάζει αδυνατώντας όμως να δώσει λύσεις», όπως αναφέρει, είναι άξιο απορίας, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το απαντήσουμε. 


Τέλος, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως η ανάγκη διατύπωσης αντιπολιτευτικού λόγου, από την παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου, σε συνδυασμό με την ένδυα θέσεων και πραγματικών προτάσεων για τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Δελφών, την οδηγούν, δυστυχώς, επανειλημμένως στην ανακύκλωση της ίδιας τακτικής, η οποία φανερά πλέον στοχεύει στα πρόσωπα και όχι στο έργο αυτών. Πριν λίγους μήνες ήταν η κ. Κοτσάνου, στη συνέχεια ο κ. Κούσουλας, τώρα ο κ. Τζαβάρας, αύριο προφανώς κάποιος άλλος. 
Η παράταξή μας επαναλαμβάνει, μπορούν να συνεχίσουν τη θυσία της ουσίας, στο βωμό των εντυπώσεων. Αν έτσι αισθάνονται χρήσιμοι στον τόπο τους, δεν θα τους στερήσουμε εμείς το δικαίωμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου