Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Στη μνήμη του Θύμιου Αθ. Μούκα

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 απεβίωσε στο Μόντρεαλ ο αείμνηστος σύζυγος, πατέρας και παππούς

Ευθύμιος Αθανασίου Μούκας

Ετών 77, από Πολύδροσος (Σουβάλα Φωκίδας)....

Η σορός του θα εκτεθεί στο Νεκροπομπείο Aeterna ( 55 Gince, Montreal, QC)**

Από 4:00μμ έως 9:00μμ και κατόπιν θα μεταφερθεί στην ιδιαιτέρα πατρίδα του για την Νεκρώσιμη Ακολουθία και ενταφιασμό.

Παρακαλούνται οι συγγενείς και φίλοι, όπως παρευρεθούν.

Η σύζυγος: Στέλλα (το γένος Βεργοπούλου)

Τα παιδιά: Αθανάσιος

Ελευθέριος – Karen

Τα εγγόνια: Στέλλα – Ελλα, Ζαχαρίας

Τα αδέλφια: Λουκία – Μανώλης

Λουκάς – Χριστίνα

Τα κονιάδια: Βασίλης

Κατερίνα

Μαρία

Τα εξαδέλφια, οι λοιποί συγγενείς και φίλοι

Στη μνήμη του Θύμιου Μούκα

Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ – Ένας Φίλος

Ο Θέμης Μούκας, όπως ήταν ευρύτατα γνωστός στην παροικία μας, ο αείμνηστος Ευθύμιος Αθανασίου Μούκας, καταγόταν από το μικρό χωριό Πολύδροσος (Σουβάλα) Φωκίδας, το οποίο όχι μόνο ποτέ δεν ξέχασε, αλλά πάντα καυχιόταν γι’ αυτό και το είχε πάντα στον νου και την σκέψη του.

Επι πλέον αν και ευτύχησε να αναδειχθεί σε πετυχημένο επαγγελματία, ποτέ δεν ξεχάσει ότι είχε μεγαλώσει σαν φτωχό χωριατόπουλο. Ακριβώς γι αυτό όπου έβλεπε ανθρώπους που είχαν δυσκολίες στη ζωή τους φρόντιζε να τους βοηθά και μάλιστα εντελώς αθόρυβα σε σημείο που η αριστερά του δεν γνώριζε τι έκανε η  δεξιά του.

 Ο Θεμης Μούκας πέρα του ότι έδινε μεγάλη, πολύ μεγάλη βαρύτητα και φρόντιζε την οικογένειά του και τις επιχειρήσεις του ασχολήθηκε και με τα κοινά της παροικίας μας

 Έτσι επι χρόνια υπηρέτησε τον σύλλογο Ρουμελιωτών Μόντρεαλ από διάφορα αξιώματα καθώς και ως πρόεδρος του Συλλόγου, ενός συλλόγου που έχει αφήσει ισχυρά αποτυπώματα στην παροικία μας.

Επι πλέον υπηρέτησε και ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, προς την οποία πάντοτε και σε κάθε οικονομικό προσκλητήριο ανταποκρινόταν ανεπιφύλακτα.

 Για να καταλάβει κανείς πόσο δεμένος ήταν με το χωριό του και τη ζωή του χωριού του ο Θέμης Μούκας δεν έχει παρά να περάσει από restoran VILLAGE GREC SOUVLAKI(655 Rue Jean-Talon West) από το οποίο έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα και το οποίο θεωρούσε επέκταση του σπιτιού του, αφού σε αυτό μέχρι το τέλος σχεδόν της ζωής του περνούσε πολλές ώρες κάθε μέρα, Εκεί θα δεις όμορφα τακτοποιημένα όχι μόνο φωτογραφίες από διάφορες προσωπικότητες της πολιτικής και της καλλιτεχνικής ζωής του  Καναδά και της Ελλάδας που πέρασαν από αυτό, αλλά και  βασικά αγροτικά και κτηνοτροφικά αντικείμενα της μεταπολεμικής ζωής των χωριών που ούτε στα χωριά της πατρίδας μας πλέον δεν υπάρχουν!

Σίγουρα η οικογένειά του προς την οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, έχασε τον σταθερό στύλο της, όμως σίγουρα και οι Ρουμελιώτες έχασαν έναν καλό και ανιδιοτελή φίλο και η παροικία του Μόντρεαλ έναν μεγάλο και ένθερμο πατριώτη και οικονομικό της αρωγό.

Ευχή και ελπίδα μου είναι τα παιδιά του και οι απόγονοί του να μην ξεχάσουν την συμβουλή του και να συνεχίσουν πατώντας σταθερά στα βήματά του.     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου