Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου της Ανανεωτικής Δύναμης σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της 16/02.


 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Φεβρουαρίου η παράταξή  μας στάθηκε κατά κύριο λόγο στα παρακάτω θέματα: ...

Α) Κατέθεσε ερώτηση για την πορεία σημαντικών έργων υποδομής που έχουν "παγώσει" εδώ και αρκετό καιρό και που φαίνεται ότι αρκετά από αυτά έχουν πλέον απενταχθεί από τα αντίστοιχα προγράμματα. Ανάμεσα σε αυτά το parking των Δελφών, ο δυτικός κόμβος της Ιτέας, τα γήπεδα Τένις στην Ιτέα, ο περιφερειακός της Άμφισσας, το parking βαρέων οχημάτων Άμφισσας καθώς και η κατασκευή του ειδικού σχολείου Άμφισσας. 

Σε συνέχεια της ερώτησης μας ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι και η αναβάθμιση-ανακατασκευή του βιολογικού σταθμού Γαλαξειδίου έχει ήδη απενταχθεί από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. 

Β) Καταθέσαμε την διαφωνία μας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μην επιτρέπει την κατάθεση ερωτήσεων προ ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά να επιτρέπεται η κατάθεση ερωτήσεων μια φορά κάθε δίμηνο και σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, υπό προϋποθέσεις. 

Γ) Καταψηφίσαμε την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με συγκεκριμένο σκεπτικό, ενώ σαφέστατα διαφωνήσαμε με την διάθεση πιστώσεων που δεν εξυπηρετούν ουσιώδεις κοινωνικούς σκοπούς, όπως λ.χ. οι "δράσεις ενημέρωσης για την σεξουαλική πρόληψη και κάθε άλλη μορφή κακοποίησης- σεβασμός στην διαφορετικότητα" ύψους 24.800 ευρώ. Κ.Α. 15-6142.015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου