Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Οριστικός ανάδοχος για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων από το Δήμο Δελφών


 Π. Ταγκαλής: «Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις η ανανέωση του στόλου μας» ....

Ο Δήμος Δελφών κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του στόλου του, βελτιώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, αποφασίστηκε η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού, 1.227.818,83 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», περιλαμβάνει τα εξής:

·         τρία ηλεκτρικά σάρωθρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, κ.λ.π. και ένα σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

·         δύο ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά φορτηγά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών και ένα σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

·         δύο ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά τετράτροχα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών και ένα σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

·         δύο ηλεκτρικά μικρά φορτηγά οχήματα κλειστού τύπου (τύπου VAN) κινητά συνεργεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορά και αποθήκευση φορητών εργαλείων και ένα σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση των οχημάτων.

·         ένα ηλεκτρικό μικρό όχημα κλειστού τύπου (τύπου VAN) 7 θέσεων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά υλικών και αγαθών και ένα σταθμό φόρτισης για τη φόρτιση του οχήματος.

Στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση-υποστήριξη του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή. Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα ακολουθήσει το χρονικό διάστημα πιθανών προσφυγών και στη συνέχεια η κλήση του αναδόχου για την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται, μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις μας, ήταν και η ανανέωση του στόλου μας. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σεβόμαστε το περιβάλλον με νέου τύπου οχήματα, ενώ επίσης εξοικονομούμε σημαντικούς πόρους από τη συντήρηση, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν προς άλλες κατευθύνσεις. Όπως έχουμε δηλώσει και κατά το παρελθόν, ο Δήμος Δελφών διαμόρφωση των συνθηκών που έχει ανάγκη η κοινωνία του μέλλοντος. Η ηλεκτροκίνηση είναι προ των πυλών και εμείς είμαστε έτοιμοι να την υποδεχθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου