Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Αφροδίτη Παπαθανάση: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΚΠ και ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΝΔΡ. ΤΣΑΟΥΣΗ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Η ανάπτυξη της χιονοδρομίας, του χειμερινού τουρισμού και των δραστηριοτήτων βουνού, είναι μια από τις ευκαιρίες της χώρας για ποιοτικό τουρισμό......


Στο μοντέλο αυτό, η Φωκίδα,  είναι ο τόπος που μπορεί να συνδυάσει φυσικό τοπίο, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά με τις δραστηριότητες βουνού.

Η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού σε Φτερόλακα και Κελάρια, περιοχές στα διοικητικά όρια της Φωκίδας, πρέπει σοβαρά να λάβει υπ όψιν την κλιματική κρίση, ενώ
σε συνδυασμό με την ήπια ανάπτυξη της περιοχής των
  Δημοτικών Ενοτήτων, Καλλίεων, Γραβιάς και Παρνασσού , μοντέλο διαφορετικό από την ισχυρή τουριστική πίεση που δέχεται η Αράχωβα, μπορούμε και σχεδιάζουμε προτάσεις ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, αναζητούμε διαρκώς βιώσιμη, περιβαλλοντικά ορθή, διαδικασία λειτουργίας.
* Χρειαζόμαστε μέτρα και πολιτικές, και από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ  και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  που θα διαχειριστούν ορθά και σύμφωνα με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, αποθήκευσης και διαχείρισης νερού, διαχείρισης απορριμμάτων.
* Χρειαζόμαστε σχεδιασμό, με ορθή περιβαλλοντική εκτίμηση λόγω και της κλιματικής κρίσης, για το ποιες πίστες θα πρέπει να "αναπτυχθούν" και πως θα γίνει η διαχείριση προτάσεων για τεχνητό χιόνι.
* Χρειαζόμαστε τα υψηλότερα δυνατά διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής δεν πρέπει να  επιλέξει  ξενοδοχεία και μεγάλες μονάδες πάνω στο βουνό σε ασφυκτικό κλοιό γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Θέλουμε να διατηρηθεί το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής των Χωριών της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική τους διαδρομή, ενώ ζητούμενο παραμένουν δράσεις  συνεργασίας, όπως η διάθεση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Φωκίδας μέσα από τις υποδομές του Χιονοδρομικού.

Θέλουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο μέρος της ζωής μας. Στα σχολεία μας, στις επιχειρήσεις μας, στο δικαίωμα μας για αναψυχή. Δεν μπορούν να αναπτύσσονται πέρα και μακριά, ως "είδος πολυτελείας" για τους κατοίκους, αφήνοντας μόνο πίσω διαχείριση προβλημάτων.

Οι υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού πρέπει να λειτουργούν όλο το χρόνο, για να υποδεχθούν επισκέπτες, ορειβάτες, αναρριχητές, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτου. Χρειαζόμαστε για αυτό μικρά έργα σήμανσης και μονοπάτια που η Περιφέρεια Στερεάς θα μπορούσε να στηρίξει, καθώς η σήμανσή προς και από το Χιονοδρομικό, ορειβατικών, ιστορικών και αρχαιολογικών διαδρομών, σπηλαίων, ειδικά δε για το  Δήμο Δελφών, ο πλούτος των διαδρομών αυτών θα μας καταπλήξει όλους.

Για την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν φήμες για πιθανή ετήσια ή και παραπάνω σε χρόνο συγκεκριμένων lift . υπάρχει από την ΕΤΑΔ κάποια επίσημη ενημέρωση και σε ποιούς.


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ :

1.     Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την ανάπτυξη παράλληλων της χιονοδρομίας αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την διάρκεια του έτους, στα όρια και στις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού;

 

2.     Ποια μέτρα, πολιτικές και πως θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση αυτών, θα λάβουν τα   συναρμόδια Υπουργεία, για ζητήματα που αφορούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού :

 

2.1.  Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

2.2.  Για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων,

2.3.  Για και την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

 

3.     Ποιες οι προτάσεις των συναρμόδιων Υπουργείων για το Προεδρικό Διάταγμα για τον Παρνασσό;


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΦΩΚΙΔΑ

Με πρόγραμμα LEADER ή από τις τα μέτρα ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, χρηματοδότηση για τη δημιουργία ΘΕΣΜΟΥ στη ΦΩΚΙΔΑ που θα αφορά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

-       Τραγουδιστές, Μουσικοί, Στιχουργοί του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ,

-       Σεμινάρια και εκδηλώσεις με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΕΙΑΣ για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,

-       Συνεργασία με ΕΡΤ και ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ

-       Ετήσιος κύκλος διδασκαλίας στο Ωδείο και σε Συλλόγους, παράδοση Μουσικού Τραγουδιού, από την Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και στο Δημοτικό Τραγούδι, η μουσική παράδοση στους αιώνες.

-       Λιλαία, θα μπορούσε να ξεκινήσει ο κύκλος ή κάθε φορά να ξεκινά ο ετήσιος κύκλος των σεμιναρίων και εκδηλώσεων με Αφιέρωμα στον Τσαούση.

-       Το ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΛΦΩΝ να ασχοληθεί με την Μουσική Παράδοση της Περιοχής. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου