Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Προβολή ταινίας Τετάρτη 19/7 και Παρασκευή 21/7 στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 19/7 και Παρασκευή 21/7 στις 9.15μμ

«Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη....

Μια εξαιρετική ταινία που προβλήθηκε στο φετινό 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ήταν από τις ταινίες που ξεχωρίσαμε και όχι μόνο εμείς, γιατί πήρε το βραβείο Κοινού στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. 

Στις προβολές στην Ιτέα θα παραβρεθούν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κατσιμίρης και ο διευθυντής φωτογραφίας Βασίλης Σταυρόπουλος ο οποίος κατάγεται από την Φωκίδα και συγκεκριμένα από την Ερατεινή.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο κ. Δημήτρης, ένας 80χρονος ηλικιωμένος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη, μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα αδέλφια του για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μυστικά του παρελθόντος, χαμένα όνειρα, ανεκπλήρωτες ζωές βγαίνουν στην επιφάνεια. Όταν η οικογενειακή γαλήνη διαταραχθεί, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων θρυμματίζονται.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Το ‘Με αξιοπρέπεια’ είναι ένα οικογενειακό δράμα κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος. Ο φωτισμός στο χώρο, η κάμερα που κινείται συνεχώς και κοντά στα πρόσωπα των ηρώων, αυξάνουν την ένταση της στιγμής και δημιουργούν την αίσθηση του «σαν να είμαι εκεί». Σημασία δεν έχει τόσο αυτό που λέγεται, όσο αυτό που δεξιοτεχνικά κρύβεται. Με αυτό το σκεπτικό, καίρια σκηνοθετική επιλογή είναι ότι πολλές σημαντικές φράσεις, σημεία κλειδιά στη δραματουργική εξέλιξη, ακούγονται off κάμερας, δίνοντας την αίσθηση του αναπάντεχου και του τυχαίου.

 ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

«Το «Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη είναι ένα λιτό κινηματογραφικό «μονόπρακτο» με διαλόγους μετρημένους κουβέντα την κουβέντα, που κυλάει χωρίς να το καταλάβεις, αβίαστα, και σε αφήνει στο τέλος ξέπνοο.» Ρεγγίνα Ζερβού, www.2020mag.gr    

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσιμίρης

Διεύθυνση Φωτογραφίας - Μοντάζ – Color: Βασίλης Σταυρόπουλος

Έπαιξαν: Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιάννης Κότσιφας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Τσιτσάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Aγγελική Στεφανή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου