Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου

Η Νέα Δημοκρατία μόνο δίνει προοπτική σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης που θα πάει την Ελλάδα μπροστά...

Επιμένουμε στην άποψη που είχαμε από την πρώτη στιγμή ότι με βάση τα χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού και την πολιτική πρώτη ύλη που υπάρχει στη χώρα δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να σχηματίσει κανείς μέσα από πλαίσιο ή πρίσμα συνεργασιών μια αποτελεσματική Κυβέρνηση που θα τρέχει μπροστά, αντί να αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις.

Όλες οι εξελίξεις θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα της εκλογής σε πέντε μέρες από σήμερα, την 21η Μαΐου. Αυτή είναι η εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Αντί να συζητάμε για υποθέσεις και αριθμητικά δεδομένα, εμείς λέμε τώρα -την τελευταία εβδομάδα- ότι ο κόσμος, πηγαίνοντας προς την κάλπη, πρέπει να σκεφθεί υπό ποιες προϋποθέσεις η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. 

Πάμε στις εκλογές της Κυριακής επιδιώκοντας δύο πράγματα: πρωτιά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς. Πρωτιά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όμως, με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να πετύχουμε δύο πράγματα. 


Πρώτον το ποσοστό μας να είναι αυτό που θα αποκλείσει, εκμηδενίσει, περιορίσει  το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να προκύψει μια «Κυβέρνηση Βαβέλ», μια Κυβέρνηση παραλυσίας, από εκείνους που θα χάσουν στις εκλογές. 

Και δεύτερον μια τέτοια νίκη -γι’ αυτό λέμε ότι η σίγουρη νίκη να γίνει μεγάλη νίκη- προκειμένου σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η χώρα -όχι από καπρίτσιο ή από αλαζονεία, αλλά από ουσιαστική ανάγκη- να αποκτήσει μια σταθερή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, που με ενιαίο λόγο, γρήγορα αντανακλαστικά, σαφή προσανατολισμό για τη χώρα θα πηγαίνει μπροστά.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει τις πολιτικές του επιλογές και σε ό,τι αφορά την εκφορά του πολιτικού του λόγου και σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του, είναι πιο κοντά στον κ. Τσίπρα από ότι στον οποιοδήποτε άλλον πολιτικό αρχηγό. Άλλωστε, το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται να έχουν είναι η πατρότητα του 1981. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι το διακύβευμα για την πορεία της χώρας στο μέλλον είναι το 1981, που παρεμπιπτόντως είναι πιο κοντά στο 1940. Το 1981 για το οποίο μαλώνουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο 1940 από ότι στο 2023, στο σήμερα.

Αν σήμερα η Ελλάδα έχει αυτό το εργαλείο, η Ευρώπη έχει αυτό το εργαλείο είναι γιατί ηγέτες και Πρωθυπουργοί σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δούλεψαν προς την κατεύθυνση αυτή. Το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκίνησε από ιδέα που είχε η Ελληνική Κυβέρνηση, μαζί με μερικούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακούσαμε κατά το παρελθόν διάφορα, που αποτελούν το συνηθισμένο μονόλογο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δήθεν λίγους και ισχυρούς που επωφελούνται, ότι δήθεν έχει ταξικό πρόσημο. Το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως, στην πράξη σήμερα διαψεύδει όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, για όσους το ξέρουν και το παρακολουθούν. Το Ταμείο Ανάκαμψης για παράδειγμα χτίζει νοσοκομεία στη χώρα, θα χτίσει ογκολογική κλινική στη Λαμία. Το Ταμείο Ανάκαμψης βοήθησε στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης. Το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά στη κατάρτιση εργαζομένων για να βρίσκουν δουλειά. Είναι αναπτυξιακή πρόταση που πολεμά την φτώχεια και μειώνει τις ανισότητες μέσω των έργων υποδομών που γίνονται παντού, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη μόρφωση, ένα βασικό εργαλείο για να καταπολεμήσεις τις ανισότητες. Αυτό είναι το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ και εγώ προσωπικά, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Ισχυριζόμαστε όμως και ο κόσμος το ξέρει γιατί το βίωσε από προσωπική εμπειρία, ότι η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019 και αλλάζει. Η Ελλάδα του 2019 είχε ανεργία 19% και σήμερα έχει 10%. Η Ελλάδα του 2019, όταν στην Ευρώπη έβρεχε ανάπτυξη κρατούσε όχι ομπρέλα, αλλά τέντα. Η Ελλάδα του 2019 είχε πρόσφυγες και μετανάστες να «λιάζονται». Η Ελλάδα του 2019 ήταν μια ανυπόληπτη χώρα στο διεθνές σκηνικό και οι πριν λίγους μήνες οι Έλληνες είδαν τον Πρωθυπουργό τους να χειροκροτάται από το Αμερικανικό Κογκρέσο, όχι όταν τους μιλούσε για τον Ελληνισμό και το μεγαλείο του στο παρελθόν, αλλά και για τη θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια σειρά από πρωτόγνωρες κρίσεις που καμία Κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κλήθηκε και που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία δεν τις παράξαμε εδώ. Είναι άλλο να έρχεσαι στην Κυβέρνηση έχοντας κατακοροϊδέψει τον κόσμο ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσεις τα πάντα και να λες ότι δεν μπορούσα να υλοποιήσω την πολιτική μου γιατί είχα μνημόνιο και είναι άλλο πράγμα κατά τη διάρκεια της θητείας σου να σου τυχαίνει πανδημία, να σου τυχαίνει πόλεμος στην Ουκρανία και η Ελλάδα να έχει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από πολλές χώρες.

Εμείς δεν είπαμε ποτέ στον κόσμο ότι θα εξαφανίσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας -και ο κόσμος ξέρει, καταλαβαίνει-  είπαμε ότι θα περιορίσουμε το αποτύπωμα και το περιορίσαμε. 

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση κατά την διάρκεια αυτής της τετραετίας κάθε ευρώ που παρήγαγε η ανάπτυξη, το διέθετε για να βοηθήσει τους πάντες, με το επίδομα θέρμανσης, με ενισχύσεις, με το market pass, με το «καλάθι του νοικοκυριού», στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, όχι με φοροεπιδρομή. Υπάρχουν επίσης 300.000 που δεν είχαν μισθό και εισόδημα και βρήκαν θέση στην παραγωγική διαδικασία. Υπάρχει μια σειρά από κοινωνικές ομάδες που πληρώνανε φόρο πολύ περισσότερο. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία, πληρώνουν 35% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Προφανώς και δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν, όμως η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Δεν έχει καμία σχέση στην ασφάλεια και την σταθερότητα, στη διεθνή σκηνή, στα εισοδήματα των πολιτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου