Ημερομηνία

Πέμπτη, 17, Απριλίου, 2025 4:57:48 am

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, Ο μυστικός δείπνος,17 Απριλίου 2025.....

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Χρισσό Φωκίδας


 Συνάντηση με τον δήμαρχο Δελφών στο χώρο του μνημείου εκτέλεσης αγωνιστών στις 9 Απρίλη 1944....

Το Χρισσό της Φωκίδας επισκέφθηκε την Κυριακή 8 Γενάρη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, στον χώρο όπου στις 9 Απρίλη 1944 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν αγωνιστές της αντίστασης, στελέχη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η πρόθεση του ΚΚΕ να στηθεί στο σημείο της εκτέλεσης ένα μεγάλο μνημείο για τους εκτελεσμένους. Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν ο ζωγράφος, Τάκης Βαρελάς και ο γλύπτης, Δημήτρης Δήμου. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης από το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο Γιάννης Παναγής, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.