Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ: 1ος ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ! Εκδηλώσεις για την Μάχη της Αράχωβας.

Από το Στρατηγείο του Καραϊσκάκη στο Δίστομο μέχρι την εκκλησία του Αϊ Γιώργη στην Αράχωβα θα γίνει ο << 1ος (συμβολικός)  ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑ'Ι'ΣΚΑΚΗ>>, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (9 πμ) !....

 

 Αυτή ήταν και η ιστορική διαδρομή των παλικαριών του Στρατάρχη της Ρούμελης από την έδρα τους στο Δίστομο προς την Αράχωβα όπου ο "Γιος της Καλογριάς"  έδωσε την ομώνυμη νικηφόρα Μαχη από 18 έως 24 Νοεμβρίου 1826 . Και ακολούθησε η σκληρή Μαχη του Διστόμου από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 1827 με τον Καραϊσκάκη πάλι , η οποία εδραίωσε την έκβαση της επανάστασης στην Ρούμελη! Μετά τον τερματισμό, θα ακολουθήσει δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

Την Δευτέρα 28/11( 3 μμ) οι εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας συνεχίζονται στο Λαογραφικό Μουσείο  Αράχωβα με ομιλητές τον φιλόλογο και συγγραφέα Ε. Νικολιδάκη και τον σκηνοθέτη Β. Τσικάρα, με συντονίστρια την καθηγήτρια και δημοτική σύμβουλο Δήμητρα Τσίρη . Θα προβληθεί επίσης η ταινία του Β. Τσικάρα " Η μάχη της Αράχωβας", ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος  Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας Γ. Σταθάς.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου