Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Κοινό Δελτίο Τύπου Δήμου Δελφών και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, από τις 11.00 έως τις 14.00 διοργανώθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης στην Άμφισσα,....

η 2η  ημερίδα αφιερωμένη στην Ευφυή Γεωργία & Κυκλική Βιοικονομία, στο πλαίσιο του έργου SmartBIC που εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας». Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στην ημερίδα παρευρεθήκαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Αντιπρύτανης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, πολλοί καθηγητές, ερευνητές και διοικητικό προσωπικό  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και φοιτητές του τμήματος ΠΟΑ. Παρών ήταν επίσης και το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος.

Από τις τοπικές αρχές παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας,  ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας κ. Νικόλαος Λουπάκος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, ο Δημοτικός Συμβουλος (Δ.Ε. Άμφισσας) κ. Αδρέας Σολτάτος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας, κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος.

Εκ μέρους της Περιφέρειας, παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φωκιδας, κ. Γεώργιος Δελμούζος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Ανάπτυξης, κ. Κων/νος Αποστολοπουλος.

Επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δ/ντής της  Αναπτυξιακής Φωκικής (ΑΝ.ΦΩ) κ. Χρήστος Γάτος,  Γεωπόνος , οι Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγρ. Ανάπτυξης, κ. Στάθης Σταυριανός, και κ.Ευθύμιος Δελής. 

Τέλος από τη Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Φωκίδας, έδωσαν το παρών ο Δ/ντής  κ. Νίκος Σιδηρόπουλος-  Γεωπόνος, και η κ. Παρασκευή Καστρίτη, από το Τμήμα Αλιείας. Μετά το τέλος της ημερίδας, ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους, στον χώρο του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά την τοποθέτησή του επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, η οποία έχει τις προϋποθέσεις σε άμεσο μελλοντικό χρόνο να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Πεποίθηση του Δήμου είναι ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί για τον τόπο «προϊόν» μεγάλης αξίας και είναι πολιτική η απόφαση να στηριχτεί με κάθε μέσο ώστε να αναπτυχθεί και να συμβάλει τα μέγιστα και πολύπλευρα σε αυτόν. Μάλιστα δεν παρέλειψε να παραθέσει ως κορυφαία ευκαιρία συνεργασίας αυτή που ανοίγεται μπροστά μας, το σχέδιο διαχείρισης του Ελαιώνα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία ο εν λόγω πλούτος της περιοχής θα διασωθεί αλλά και θα αναπτυχθεί στο μέγεθος που του αξίζει. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου