Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Γεώργιος Β. Κασσαβέτης, Τhe last flight (η τελευταία πτήση)…

Την τελευταία του πτήση, αυτή προς την αιωνιότητα, πραγματοποίησε ο Γιώργος Κασσαβέτης το περασμένο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου & αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά της γενέτειρας του Σουβάλας…

 Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι Αττικής & ο ενταφιασμός του στην Πολύδροσο, σύμφωνα με την επιθυμία του. 

  Ο Γ. Κασσαβέτης γεννήθηκε το έτος 1938. Γονείς του ο Βασίλειος Κασσαβέτης & η Ευθυμία το γένος Ρίζου.  

   Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αμφικλείας το έτος 1956 & το 1958 εισήλθε στην Σχολή Ικάρων απ΄ όπου αποφοίτησε το 1961 με το βαθμό του Ιπταμένου Ανθυποσμηναγού.

   Πτυχιούχος από το 1976 της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Λίαν Καλώς.                                   

    Υπηρέτησε ως μάχιμος Ιπτάμενος Αξιωματικός σε πολεμικές Μοίρες Αεροσκαφών μέχρι το 1975 οπότε & αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Επισμηναγού.  

    Μετά την αποστρατεία του από την Π.Α. & κατόπιν εξετάσεων προσελήφθη στην Ο.Α. όπου εξελίχθηκε & πέταξε, για σχεδόν τριάντα χρόνια, ως Κυβερνήτης,  όλους σχεδόν τους τύπους των αεροπλάνων συμπληρώνοντας άνω των 15.000 ωρών πτήσεως. Διετέλεσε δε & Πρόεδρος του Σωματείου των Πιλότων της Ο.Α. (ΕΧΠΑ).  

    Αφού συνταξιοδοτήθηκε & από την Ο.Α. εργάσθηκε ως Διευθυντής Πτητικής Εκμεταλλεύσεως της Αεροπορικής Εταιρίας ΑΧΟΝ αλλά διετέλεσε & μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Αεροπορικών Ατυχημάτων & Ασφαλείας Πτήσεων του Υπ. Μεταφορών. 

    Επίσης διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (ΙΣΜΕ) αλλά & επι εννέα έτη Διευθύνων Σύμβουλος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.                                                                            

     Ήταν αρχικά νυμφευμένος με την Γεωργία Αθ. Παπαστάμου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη & την Έφη που του χάρισαν & από τρία εγγόνια ο καθ' ένας.                                                                                  

     Μετά τη λύση του γάμου του με την Γεωργία, νυμφεύθηκε την Βάσω Γ. Νικολόπουλου με την οποία έζησαν αρμονικά μέχρι & την τελευταία ημέρα της ζωής του.

     Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης μας Σουβάλας που τον σκεπάζει.

          “Καλόν Παράδεισο”, Καλή Ανάσταση & Καλή Αντάμωση συνάδελφε εν όπλοις, συγχωριανέ, συγγενή , γείτονα & φίλε Γιώργο Κασσαβέτη.

                                                                         

                                             Αλέξανδρος Ι. Βαλάσκας

                                               Επισμηναγός ε.α.    
 

1 σχόλιο:

  1. Ένας ξεχωριστός Ελληνας έφυγε από τη ζωή. Ένας πολύ ευφυής, πρωτοποριακός ιδιαίτερα μαχητικός άνθρωπος με καθαρή κριτική σκέψη και σπάνια συγγραφική πέννα σε Εθνικά θέματα αλλά και επίκαιρα θέματα που συνεχώς μας απασχολούν αλλά δεν λένε να διορθωθούν αφού δεν υπάρχει πολιτική βούληση!. {Ίσως αυτή η αιχμηρή πένα ενοχλούσε τα ΄΄κακώς κείμενα΄΄ των εκάστοτε εξουσιών!} Ένας αξεπέραστος αεροπορικός μύθος σε όλους τους επίκαιρους τύπους αεροσκαφών της καριέρας του, τόσο στη Πολεμική Αεροπορία αλλά και στην Ολυμπιακή.
    Ένας πατριώτης που αγαπούσε την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Σουβάλα και ενδιαφερόταν για θέματα της ΄΄γούρνας΄΄ γενικότερα, μιας που ήθελε σφόδρα να προσφέρει πολύ περισσότερα, εάν του δινόταν κάποια θεσμική εξουσία!. Είμαι πολύ σίγουρος ότι πολλά πράγματα θα ήταν βελτιωμένα.
    Φίλε Γιώργη,Καλή πτήση προς την αιωνιότητα, μυθικέ Πιλότε της ΠΑ και Κυβερνήτα της κάποτε κραταιάς ΟΑ.
    Τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του.

    ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    Υποπτέραρχος ε.α-Οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή