Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022- «Συνδυάζω- μετακινούμαι»

Ο Δήμος Δελφών στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία φέτος έχει ως θέμα «Καλύτερες Συνδέσεις» και το σύνθημα «Συνδυάζω- μετακινούμαι»....

  


Πρόκειται για τη σημαντικότερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας, των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφορών. Φέτος, στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους για την μετακίνησή τους και να ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους, παραμένοντας σωματικά και ψυχικά υγιείς.


Από αύριο Παρασκευή 16 έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Δελφών και η Κοινότητα Άμφισσας, σε συνεργασία με συλλόγους και αθλητικά σωματεία έχουν σχεδιάσει και στηρίζουν μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους: περπάτημα, ποδήλατο, χρήση ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), εθελοντική αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία. 


Το πρόγραμμα αναλυτικά:


Παρασκευή 16/09 

Μετακινούμαστε οικολογικά με τα πόδια ή με τα ποδήλατα μας προς την Πηγή Κατρέλη, Άμφισσα        

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελιά «Όπως παλιά…». 

Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:30 με παιδότοπο, ένα «Ταξίδι χαράς και δημιουργίας» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, θα ακολουθήσει live στις 20:30 με τους «Γιαγκίνηδες»  με ένα γνήσιο ρεμπετολαϊκό γλέντι, όπως παλιά…

Παράλληλα με την εκδήλωση στο χώρο θα υπάρχει bazaar από την Εστία  Άγιος Νικόλαος, ενημέρωση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας "Οι Άγιοι Ανάργυροι" και το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.


Σάββατο 17/9 από 18:00-21:00 και Κυριακή 18/9 από 11:00-13:00 και 18:00-21:00


Με το ποδήλατο, το πατίνι μας, ελαφρά προσωπικά ηλεκτρικά οχήματα (ΕΠΗΟ) μεταβαίνουμε στην Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα και συνδυάζουμε «Μετακίνηση και Άθληση»

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Ε.Π.Σ. Φωκίδας, μαζί με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης της Άμφισσας. Ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, αθλήματα Στίβου και άλλα. Γνωρίζουμε τα σωματεία της πόλης και μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε τα μυστικά των αθλημάτων. 


Τρίτη 20/9 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα

«Ποδηλάταδα» για μικρούς και μεγάλους.


Γεμίζουμε τους δρόμους της Άμφισσας με μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, κινούμαστε με πατίνια ή με τα πόδια και γνωρίζουμε τα  νέα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Δελφών. 

Με τη συμμετοχή των: ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΚΙΔΑΣ και πολλών άλλων συλλόγων.


Πέμπτη 22/9  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  

Κλείσιμο οδών από 18:00- 22:00 Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα 


18:00 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών «Η Φλόγα της Αγάπης» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Συμμετέχουμε στην Εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και των Α.Σ. ΦΩΚΙΚΟΣ, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας, Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 και Α.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου