Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΘΥΜΗΣΗ" Στην Κάτω Τιθορέα - ΦΩΤΟ

Ένα νοσταλγικό ταξίδι μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας κάναμε την Κυριακή με οδηγό μας την Παραδοσιακή Χορωδία του Παραρτήματος της Κάτω Τιθορέας ....του Ωδείου "Γερμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και συνοδοιπόρους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας, το γυναικείο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Κάτω Τιθορέας αλλά και πλήθος κόσμου, που ταξίδεψε μαζί μας στη μνήμη και στον χρόνο!

 Μία ζεστή βραδιά γεμάτη μελωδικές φωνές, αγαπημένα τραγούδια και όμορφους χορούς απολαύσαμε, όσοι παρακολουθήσαμε τη μουσική εκδήλωση "Μικρασίας Θύμηση", για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωσή μας πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχη μας, την άρτια εμφάνιση των χορωδών, υπό του καθηγητού & χοράρχου κ. Ανάργυρου Βλάχου, τη ζωντάνια του χορευτικού τμήματος, υπό τη διδασκαλία της κας Μόρφως Μανιώτη, τον άψογο συντονισμό της Ειδικής Συνεργάτιδας κας Δήμητρας Αθανασάκου και την πολύτιμη βοήθεια τόσο του ακαταπόνητου Πατέρα Ευάγγελου Τσαπρούνη, όσο και του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Κάτω Τιθορέας. Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κ. Λουκάς Σκλαβούνος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Σιαλμάς, ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου Επισμηναγός κ. Κων/νος Ζυγούρος, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Διευθυντές των σχολικών μας Μονάδων, εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων του Δήμου μας, ιερείς και πολλοί δημότες μας.

 Η μουσική εκδήλωση ήταν ένας φόρος τιμής στον ξεριζωμό των προσφύγων και στην αξεπέραστη μουσική παράδοση που έφερε μαζί του ο Μικρασιατικός Ελληνισμός. Στόχος μας να μάθουν οι νεότεροι, να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και όλοι μαζί να αντισταθούμε στη λήθη...















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου