Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - Τετάρτη 7/9 στις 9μμ «Το κόλπο του αιώνα» - Παρασκευή 9/9 στις 9μμ «Αντίο ηλίθιοι»

Συνεχίζουμε και αυτή τη βδομάδα με δύο ταινίες που προβλήθηκαν τον Αύγουστο και η δεύτερη προβολή αναβλήθηκε λόγω καιρού. Οι φίλες/οι της Λέσχης μας ζήτησαν να επαναληφθεί η προβολή τους.....

Τετάρτη 7/9 στις 9μμ «Το κόλπο του αιώνα» του  Αριέλ Γουϊνογκράδ

Το σινεμά της Αργεντινής εντυπωσιάζει και πάλι!! Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ληστείας που άφησε εποχή στην Αργεντινή!

Συνδυάζοντας ιδιοφυείς ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις, το «Κόλπο του Αιώνα» εμπνέεται από μια απίστευτη-κι-όμως-αληθινή, θρυλική ληστεία για να στήσει μια απολαυστική κωμική περιπέτεια που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία. Ένας από τους συν-σεναριογράφους της ταινίας συμμετείχε στη ληστεία..

Παρασκευή 9/9 στις 9μμ «Αντίο ηλίθιοι» του Αλμπέρ Ντιποντέλ με την Βιρζινί Εφιρά

Η γαλλική κωμωδία που θριάμβευσε στα Σεζάρ 2021 (προτάθηκε για 12, πήρε 7 βραβεία) και έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία, εν μέσω πανδημίας.

Ευτράπελα, εμπόδια  και μια αμείλικτη σάτιρα στην γαλλική γραφειοκρατία.  Το χιούμορ της ταινίας θυμίζει τους Βρετανούς Μόντι Πάιθονς – δεν είναι τυχάιο πως ο μέγας Τέρι Γκίλιαμ, του κορυφαίου βρετανικού κωμικού σχήματος, κάνει ένα πέρασμα στην ταινία. Η ταινία άλλωστε είναι αφιερωμένη στον Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθονς, με τον οποίο ο Ντιποντέλ συνεργάστηκε στο παρελθόν σε δύο ταινίες του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου