Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤ. ΦΡΟΥΡΑΣ Κ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΕΛΜΟΥΖΟ


 Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από αίτημα μας το οποίο έγινε αποδεκτό, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, .....ο γεν. γραμματέας και το μέλος αυτού  κ.κ. Θεόδωρος Νότης και Ευθύμιος Καθαράκης αντίστοιχα,  είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη του νομού Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της φύσης της εργασίας τους. 


Οι εκπρόσωποι της Ένωσης μας μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη κάνοντας τον κοινωνό, σχετικά με την εν γένει στασιμότητα που παρατηρείται σε μείζονα ζητήματα της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς και έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάδειξη της ιεραρχίας, την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού (οχήματα, οπλισμός, χημικά καταστολής) καθώς επίσης και με την πρόσληψη ικανού αριθμού Εξωτερικών Φρουρών για την ανάληψη των πλήρη καθηκόντων μας όπως αυτά περιγράφονται στον ιδρυτικό μας νόμο 2721/99 καθώς επίσης και στο ΠΔ. 215/06, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στις προσπάθειες του νέου ΓΓΑΠ κ. Παπαθανασίου Κωνσταντίνου (σύμφωνα με τις εξαγγελίες του στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον περασμένο Μάιο) για την δρομολόγηση της επίλυσης τους. 


Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πιθανότητα της χορήγησης ενός καινούριου οχήματος από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος προς την Υπηρεσία μας, όχημα το οποίο θα έρθει να καλύψει  καθημερινές ανάγκες ως συνοδευτικό αλλά και ως όχημα μεταγωγής κρατουμένων.


Παράλληλα, (σε προγενέστερη συζήτηση και σε πρόταση του κ. Αντιπεριφερειάρχη), τέθηκε η πιθανότητα οριοθέτησης τοποθεσίας κατάλληλης για την κατασκευή ενός νέου Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας (για την μεταστέγαση του υπάρχοντος), κάτι που ως Ένωση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους συμβάλλοντας, αν και εφόσον πραγματοποιηθεί, πέραν της μεταφοράς του Καταστήματος έξω από τον αστικό ιστό, σε μια σειρά παράλληλων ευεργετημάτων για την περιοχή μας όπως νέες προσλήψεις προσωπικού με καθεστώς εντοπιότητας, εργασία για την ανέγερση του, ενδυνάμωση σε προσωπικό και ειδικότητες υπηρεσιών όπως η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Νοσοκομείο της πόλης μας, ενώ σημαντικά οφέλη θα αποκομίσουν το σύνολο των προμηθευτών που εφοδιάζουν με προϊόντα καθημερινώς το υπάρχον Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας αλλά και των υπολοίπων καταστηματαρχών. 


Η Ένωση μας θεωρεί σπάνια συγκυρία την ταυτόχρονη παρουσία σε καίριες πολιτικές και πολιτειακές θέσεις ανθρώπων με όραμα για τον τόπο μας όπως των κ.κ. Ιωάννη Μπούγα Βουλευτή του νομού Φωκίδας, Γεώργιου Δελμούζου Αντιπεριφερειάρχη του νομού Φωκίδας, Παναγιώτη Ταγκαλή Δημάρχου Δελφών με σημαντικότερη όλων αυτή, λόγω ιδιότητας και θέσης, του κ. Κωνσταντίνου Παπαθανασίου Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  


Το ΔΣ της Ένωσής μας, εκφράζει τις αμέριστες ευχαριστίες του προς τον κ. Δελμούζο για τον χρόνο που διέθεσε, τον ειλικρινή διάλογο αλλά και για την προθυμία την οποία επέδειξε για την προώθηση και πραγμάτωση των αιτημάτων μας, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει να συνεχίσει αμείωτα την σειρά επαφών της για την ανάδειξη των προβλημάτων της Υπηρεσίας και την προώθηση των θέσεων της, σε καθαρά πλέον υπηρεσιακό επίπεδο, τόσο με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας μας κ. Μπερτάνο όσο φυσικά με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Παπαθανασίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου