Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής, με τις τρομοκρατικές συλλήψεις του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη και του Γιάννη Νιβορλή, Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. ....

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή της κυβέρνησης για λογαριασμό της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», που υλοποίησε η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης επικαλούμενη το νόμο 330/1976. 

Συλλήψεις που έγιναν για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους συναδέλφους οι οποίοι με τον πολύμηνο αγώνα τους διεκδικούν να ανακληθούν οι 15 απολύσεις και την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. 

Πάει πολύ να μιλάει η εργοδοσία για «βία», όταν είναι η ίδια που απολύει και εκβιάζει ατομικές συμβάσεις, στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με τις πλάτες της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Καλά θα κάνουν να το πάρουν απόφαση ότι οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν τρομοκρατούνται με όλα αυτά, γιατί είναι πρώτα από όλα ενωμένοι, απόδειξη ότι παλεύουν όχι μόνο για το δικό τους ψωμί, αλλά και για το ψωμί του απολυμένου.

Στην πραγματικότητα παλεύουν για όλη την εργατική τάξη, γιατί ο αγώνας τους μας δίνει κουράγιο, μας δείχνει το δρόμο που πραγματικά μπορεί να φέρει νίκες, τον ενωτικό αγώνα όλων των εργαζομένων για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας, με πίστη μόνο στη δύναμή μας, στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, μακριά από επίδοξους Μεσσίες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» καθώς και με τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα που εκφράζουν τη στήριξή τους και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου