Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Προβολή ταινίας Τετάρτη 10/8 και Παρασκευή 12/8 στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 10/8 και Παρασκευή 12/8 στις 9μμ
Η γαλλική κωμωδία «Ο γάιδαρος, ο εραστής μου κι εγώ» 
της Καρόλ Βινιάλ με την βραβευμένη Λορ Καλαμί
Η πιο έξυπνη κωμωδία του καλοκαιριού!!.....
Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας τον Απρίλιο του 2022, ενώ βγήκε στα θερινά σινεμά τον Ιούνιο 2022. Η πρωταγωνίστρια Λορ Καλαμί (γνωστή από τη σειρά «call my agent» του Netflix βραβεύτηκε με το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ερμηνείας.
Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=rgDi8SxsEB4
ΥΠΟΘΕΣΗ
Μήνες τώρα, η Αντουανέτ περιμένει πως και πως το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της Βλαντιμίρ. Τελευταία στιγμή εκείνος ακυρώνει: η γυναίκα του κανόνισε οικογενειακή εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Σεβέν με γάιδαρο! Τότε η Αντουανέτ αποφασίζει να ακολουθήσει και αυτή το μονοπάτι του Στίβενσον. Όταν φτάνει εκεί, ο Βλαντιμίρ πουθενά, μόνο ο Πατρίκ – ένας ανυπάκουος γάιδαρος – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της...
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Γ. Ζουμπουλάκης (Το Βήμα): «Η ταινία οφείλει την τεράστια επιτυχία της στο χιούμορ, εντάσσοντας την ιστορία σε ένα ευχάριστα «οικολογικό πλαίσιο». Είναι ένα αξιολάτρευτο μίγμα κωμωδίας και… donkey trip, ενώ η πρωταγωνίστρια Λορ Καλαμί του τηλεοπτικού “Call my agent”, η οποία βραβεύτηκε με Σεζάρ για την ερμηνεία της, είναι ιδανική για τον ρόλο, καθώς διαθέτει εκπληκτικό κωμικό timing, αλλά και μια υπέροχη χημεία με τον συμπρωταγωνιστή της, τον γάιδαρο Πατρίκ!
Η περιήγηση αυτού του αταίριαστου, αρχικά, διδύμου μέσα από τα μαγευτικά τοπία της γαλλικής οροσειράς Σεβέν είναι άρτια φωτογραφημένη από τον διευθυντή φωτογραφίας Σιμόν Μποφίγ, αλλά φυσικά την παράσταση κλέβουν οι κωμικές αλληλεπιδράσεις της Αντουανέτ και του Πατρίκ. Επίσης, όλοι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες έχουν λόγο ύπαρξης, με τον καθένα να προσφέρει κάτι στο ταξίδι προς την ανεξαρτησία που επιχειρεί η Αντουανέτ.
Γυρισμένη σε αυθεντικές τοποθεσίες η ταινία μας προσκαλεί σε ένα γραφικό ταξίδι που μέσα στην απλότητά του, το αυθεντικό σκηνικό της φύσης, του πράσινου, των ξενώνων, των δύσβατων ή μη μονοπατιών, των ρυακιών και του καταγάλανου ουρανού, είναι πέρα για πέρα συναρπαστικό ενώ αξιοποιείται έντεχνα μέσα από τον φακό του διευθυντή φωτογραφίας Σιμόν Μποφίλ. 
Μια αυθεντικά feelgood κινηματογραφική εμπειρία που μετά τα γέλια που σου προσφέρει, σε αφήνει μ’ ένα γλυκό χαμόγελο!»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον  είναι πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη σε πολλά και διάσημα βιβλία όπως «Το νησί του θησαυρού» (1883) και «Ο δρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάιντ» (1886). 
Αλλά το 1878, ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον δεν έχει δημοσιεύσει σχεδόν τίποτα. Είναι 28 ετών, ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, έχει εύθραυστη υγεία και είναι ερωτευμένος με τη Φάνυ Όσμπορν, Αμερικανίδα, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Όταν τον Αύγουστο του 1878 η Φάνυ επιστρέφει στην Καλιφόρνια, ο Ρόμπερτ βυθίζεται στην κατάθλιψη. Με την ελπίδα να ξεχάσει τη Φάνυ ο νεαρός Σκωτσέζος έφυγε για να περπατήσει στην περιοχή της οροσειράς Σεβέν. Αγοράζει ένα γαϊδουράκι, τον Μοντεστίν και σε 12 μέρες κάνει 220 χλμ. Έγραψε στη συνέχεια ένα χρονικό αυτού του ταξιδιού με τίτλο «Ταξίδι με έναν γάιδαρο στην Cevennes». Με τα χρήματα που πήρε από το βιβλίο πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνάντησε την Φάνυ η οποία πήρε διαζύγιο και τελικά παντρεύτηκαν.
Το οδοιπορικό του Στίβενσον έχει γίνει η αγαπημένη διαδρομή για τους πεζοπόρους όλου του κόσμου. Γνωστό ως Chemin de Stevenson (Μονοπάτι του Στίβενσον), το GR®70 προσελκύει πλέον περισσότερους από 10.000 πεζοπόρους τον χρόνο που έρχονται να περπατήσουν στα χνάρια αυτού του ερωτευμένου με τη Γαλλία Σκωτσέζου συγγραφέα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου