Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Η ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ - Του Νίκου Δρόλαπα

      Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΝΔ Φωκίδας, στο πολυσέλιδο δελτίο τύπου που εξέδωσε για την επίσκεψη Τσίπρα στον καμένο Ελαιώνα και την Άμφισσα, απέφυγε να ασχοληθεί με τα ζητήματα της Φωκίδας. Προτίμησε, τα γενικά, αυτά που ακούμε από το πρωϊ ως το βράδυ.

      Είναι κατανοητό. Αφού η εικόνα της ΝΔ  σε επίπεδο Νομού είναι ραγισμένη και θαμπή. ....

   

      Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ στο Νομό, που έχουν ή και είχαν αξιώματα, Δημάρχου, Νομάρχη -  Αντιπεριφερειάρχη και Βουλευτή, δεν άσκησαν ή δεν ασκούν τα καθήκοντά τους κατά τρόπον που να προάγουν τη διαφάνεια, τη καταπολέμηση της διαφθοράς και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.  Υπάρχουν θέματα.  Εάν δε ληφθεί υπόψη και η συνολική αδυναμία τους για παραγωγή έργου, δημιουργείται ένα δυσμενές κλίμα, με τελικό αποδέκτη των επιπτώσεων τη Φωκίδα. 

      Ήδη, πλησιάζει η λήξη της θητείας τους και δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο και ήδη, έχει διαμορφωθεί η κοινή άποψη, ότι, τους αξιωματούχους του Νομού δεν τους ενδιαφέρει αν η Φωκίδα καιγόμενη σβήνει από μέρα σε μέρα.  Αρκεί αυτοί να απομυζούν τα οφέλη της εξουσίας, γαντζωμένοι στη καρέκλα. Αυτοί έχουν βουλιάξει τη Φωκίδα. Αυτοί οι ίδιοι, που είναι πρόσωπα της ίδιας παρέας, που έκαψαν για δεύτερη φορά τον Ελαιώνα και το Δελφικό Τοπίο από αδιαφορία και έλλειψη ικανοτήτων. Αυτοί που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν παραιτείται κανείς, που κρύβονται και μεθοδεύουν με τη σιωπή τους τη γνωστή στο λαό κατάληξη ότι : ( και πάλι )  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…!

     Από τη 1η πυρκαγιά του Ελαιώνα στις 05-08-2013 μέχρι τη 2η στις 04-07-2022, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον Ελαιώνα. Τον αγνόησαν παντελώς, αν και κάθε χρόνο οι φωτιές που έμπαιναν προειδοποιούσαν.  ΔΕΝ τον προστάτευσαν. ΔΕΝ  άνοιξαν ένα δρόμο.  ΔΕΝ κατασκεύασαν το αναγκαίο για τη σωτηρία του αυτόνομο υδροδοτικό δίκτυο πυρόσβεσης.  ΔΕΝ επανέφεραν σε λειτουργία τους αύλακες του Τ.Ο.Ε.Β. για να ποτιστεί ένα μέρος έστω του απότιστου επί μία δεκαετία ( ποτιστικού ! ) Ελαιώνα, ώστε να υπάρχει ροή νερού.  ΔΕΝ εξασφάλισαν ακόμη το νερό για να λειτουργήσει ( ; ) το έργο άρδευσης, που και αυτό το έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του και στις επιλογές του εργολάβου.  ΔΕΝ αποκατέστησαν το καμένο τοπίο με νέα ή μεγαλύτερα ελαιόδενδρα, για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα, εγκατάλειψης.   

     Το μόνο που κάνουν είναι, να έρχονται μετά από κάθε καταστροφή και να περιγράφουν -- ως θεατές που είναι --, πόσα μέσα επιχείρησαν, πόσα PZL, πόσοι Πυροσβέστες  και πόσα αεροσκάφη τράκτορες ( Air Tractors ), που δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά και πολλοί αναρωτιούνται ποίοι προχώρησαν στην αγορά τους…..! 

      Και ενώ αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο, αν και προκαλούνται από τους πολίτες, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να απαντήσουν σε δημόσια ερωτήματα που τους απευθύνονται, προτιμούν τους μονολόγους, έχοντας σε πρώτη γραμμή τα ψέματα στη προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους πολίτες.  

      Και έρχεται η ΔΕΕΠ της ΝΔ να διαβεβαιώσει ότι: δεν θα ….επιτρέψει τη …παραπλάνηση των πολιτών …! , αν και η ίδια, ως κομματική οργάνωση, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη…, καταφεύγει στη παραπλάνηση για να συγκαλύψει λάθη και αποτυχίες …καλώντας μάλιστα τον κάθε πολίτη να…αναλογισθείτην ανάδειξη και τον….χειρισμό των θεμάτων της Φωκίδας… ( αυτό κι αν είναι ) από τον κ. Μπούγα…!

     Βέβαια, σε ένα θα σταθούμε που όλοι γνωρίζουν. Πως ο Βουλευτής, εγκατέλειψε τις προσπάθειες υλοποίησης του διακαή πόθου της Φωκίδας για τη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου, ο οποίος κατέληξε, αν τελικά γίνει και αυτός, σε βελτίωση του υπάρχοντος επαρχιακού εργοταξιακού δρόμου.        

      Τότε, επί δύο χρόνια, διαβεβαίωνε τους συμπολίτες μας ότι αυτό που θα γινόταν θα ήταν αυτοκινητόδρομος. Αναγκάσθηκε όμως να παραδεχθεί την ξηρή αλήθεια, ύστερα από σειρά άρθρων μας με αναλύσεις και διευκρινήσεις, ότι ο δρόμος που αναφερόταν δεν ήταν ο αυτοκινητόδρομος που ζητούσε σύσσωμη η Φωκίδα, όπως και  αποδείχθηκε. 

     Στο δελτίο τύπου η τοπική ΝΔ επιχειρεί να αναστρέψει τη πραγματικότητα, όσον αφορά και γενικότερα ζητήματα, όπως την ενέργεια, την εφαρμογή της παράνομης ρήτρας αναπροσαρμογής, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, με επανάληψη των δυσνόητων για τους πολίτες όρων, όπως ο « δημοσιονομικός χώρος » και άλλα τέτοια εφευρήματα….σε ένα πλέγμα θεμάτων για να μπερδέψουν τους πολίτες, με τη γνωστή όμως για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οικονομική τραγωδία.

     Γι΄αυτό δεν μιλάνε καθόλου για την ακρίβεια που μαστίζει τη κοινωνία, για τον υψηλότερο πληθωρισμό της τάξης του 12.1 %  και την ακριβότερη βενζίνη στην ευρωζώνη ……

     Τι να πουν για τα τοπικά ζητήματα, για το Γηροκομείο που πέταξαν τους γερόντους στο δρόμο, τις τεράστιες περιουσίες των Κληροδοτημάτων της Άμφισσας που χάθηκαν και δεν λένε σε ποιους κατέληξαν, ούτε για τους Καταλογισμούς των ζημιών με ποσά εκατομμυρίων εις βάρος των…γνωστών διαχειριστικών επιτροπών…

      Το μόνο που μπορεί να σώσει το Νομό από τη πολυκομματική σύμφυση του ενιαίου συστήματος εξουσίας στο  οποίο μετέχουν και τα ως άνω στελέχη και βυθίζει μέρα με τη μέρα τη Φωκίδα, είναι τα δυσμενή πληθυσμιακά στοιχεία της τελευταίας απογραφής, που πιθανό να προκαλέσουν την εκλογική ενοποίηση της Φωκίδας με τη Φθιώτιδα.  

     Επιμένουν για νέες δόσεις εμβολίων, όταν, σύμφωνα με δηλώσεις των Καθηγητών που υπήρξαν υπέρμαχοι των εμβολίων η αποτελεσματικότητά τους φθάνει στο ποσοστό 13%, και οι επαναλοιμώξεις ανέρχονται επίσης σε μεγάλα ποσοστά.  Μέχρι να βγουν και εγκριθούν τα νέα εμβόλια, τι έννοια έχει η άρνηση επαναφοράς των 7.000 Υγειονομικών στα Νοσοκομεία ; τι έννοια έχει η διατήρηση των  προστίμων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ;    

     Χωρίς να σταθούμε στις αυστηρές επισημάνσεις της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, απευθύνουμε ένα ερώτημα στη τοπική ΝΔ που όρισε πάλι υπεύθυνο τομεάρχη επί της Δικαιοσύνης :  ποιες είναι η αρμοδιότητες του υπεύθυνου αυτού….; 

     Όταν είχε αναλάβει τον ίδιο κομματικό τομέα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.  Δελμούζος, απάντηση στο ίδιο ερώτημά μας δεν είχαμε λάβει… και ο νοών νοήτω….

      Δεν είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτή στην οποία είχε πιστέψει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, είναι ένα άλλο, μεταλλαγμένο κόμμα, τυπικώς ΝΔ όπως είπε ο Κυρ Μητσοτάκης…. 

      Οι ολίγοι, που αγωνίζονται για τη Φωκίδα και το πληρώνουν ακριβά, αυτοί, δεν θα επιτρέψουν τη παραπλάνηση των πολιτών από τους δημαγωγούς από οπουδήποτε και να προέρχονται … και όχι, οι κομματικοί αυλοκόλακες που περιμένουν το ρουσφετάκι τους…!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου