Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για τα μέτρα στήριξης: «Λίθοι καί πλίνθοι καί ξύλα καί κέραμος ἀτάκτως ἐρριμμένα»

Έχουν περάσει ήδη είκοσι μέρες από την 4η Ιουλίου που κάηκε για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ο ιστορικός ελαιώνας της Άμφισσας που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO,.... γιατί είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση συνεχόμενος ελαιώνας της χώρας, και  η Κυβέρνηση προφανώς δεν κάνει ούτε όσα μπορεί, ούτε όσα πρέπει. Η κατάσταση στη περιοχή μας είναι δραματική!
Το «επιτελικό κράτος» του κου Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε ότι είναι πουκάμισο αδειανό. Άφησε τον ελαιώνα της Άμφισσας  στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. Με την τελευταία «πανηγυρική» ανακοίνωση του κου Βουλευτή Φωκίδας , που είναι άρρητα ρήματα ή, για να το πούμε πιο απλά,  «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» και copy paste των «μέτρων στήριξης» για ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ και την ΠΕΝΤΕΛΗ  κι άλλες ΑΣΤΙΚΕΣ περιοχές που κάηκαν, αποδείχθηκε περίτρανα πως η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και το μόνο που τη νοιάζει είναι να κρύψει επικοινωνιακά τα λάθη και τις εγκληματικές της παραλείψεις, καθυστερήσεις και αμέλειες πουλώντας «καθρεφτάκια σε κάφρους και ιθαγενείς».
Αντί  λοιπόν ο κος Βουλευτής Φωκίδας να μας ανακοινώνει ότι ΘΑ παρθούν μέτρα για τον ελαιώνα μας ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και αργότερα, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ και κατ’ εξακολούθηση τους ανθρώπους που ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ από την πυρκαγιά στον ελαιώνα και υπέστησαν τεράστια οικονομική καταστροφή φέτος ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ, με μια ΦΑΙΔΡΗ ανακοίνωση «μέτρων στήριξης» που προφανώς αφορά ΑΛΛΗ πυρόπληκτη περιοχή από αυτή στην οποία ζει και εκπροσωπεί ο Βουλευτής μας, ευρισκόμενος προφανώς σε ένα ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ: 
1. Να υπάρξει αν είναι δυνατό και ΧΘΕΣ,  καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των πληγέντων ιδιοκτητών. Να μην περιμένει ο κόσμος ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ να περάσει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις ζημιές. Να στηριχθούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι για τις απώλειες που έχουν στη γεωργική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιό τους. Από τα ΚΥΔ θα γίνει  το σχετικό ερώτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ; 
Σήμερα, ΧΩΡΙΣ Ο Κος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ, πόσες ρίζες ελιές, πόσος καρπός καταστράφηκε,  ανακοινώνει «μέτρα» τα οποία προφανώς έχουν ληφθεί για άλλη περιοχή και ουδεμία σχέση έχουν  με το καμένο ελαιώνα μας.
2. Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.
3. Να θωρακιστούν οι πυρόπληκτες περιοχές κι όλος ο ελαιώνας με αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα του επερχόμενου χειμώνα.
4. Να υπάρξει εστιασμένη παρέμβαση στην ασφάλεια και στην υγειονομική θωράκιση των πληγεισών περιοχών.
5. Να δεσμευτούν Κεντρική Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα σχέδιο άμεσης περιβαλλοντικής και οικονομικής ανάκαμψης
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ  είναι στο πλευρό των ελαιοκαλλιεργητών που επλήγησαν και αγωνίζεται, εντός και εκτός των θεσμών, για την γρήγορη και αποτελεσματική λύση των προβλημάτων που προέκυψαν  από την καταστροφή. 
Για το λόγο αυτό άλλωστε  επισκέφθηκαν την περιοχή και συζήτησαν με τους πληγέντες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ– Π.Σ.  Χρήστος Σπίρτζης και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ– Π.Σ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Αλήθεια επισκέφθηκε ο τοπικός βουλευτής τον ελαιώνα;  Συνομίλησε με τους πληγέντες;  Επισκέφθηκε κάποιος Κυβερνητικός ή Υπηρεσιακός παράγοντας τον πληγέντα ελαιώνα;
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ αυτή η ανακοίνωση των -υποτιθέμενων- μέτρων στήριξης που ανακοινώσατε χθες κε Βουλευτά; Γιατί στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 4ης Ιουλίου στον Ελαιώνα της Άμφισσας ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου