Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ιωάν. Μπούγας: Αποκατάσταση της αλήθειας – Πυρκαγιά στον Ελαιώνα


Ο πρώην Υπουργός και νυν Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, κ.
Χρήστος Σπίρτζης, κατά την ολιγόωρη παραμονή του στη Φωκίδα,....

που θύμιζε περισσότερο τουριστική επίσκεψη, δίχως να γνωρίζει τα αίτια της πυρκαγιάς και χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η κατάσβεσή της, αφού ενημερώθηκε προφανώς από τους συντρόφους του, «κατήγγειλε» την Κυβέρνηση για δήθεν ανεπαρκή εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που άργησαν να επιχειρήσουν. Όπως όμως μαρτυρούν όσοι πράγματι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα πρώτα αεροσκάφη έφτασαν μόλις λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς και έσπευσε αμέσως μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων, οι οποίες με αυτοθυσία και παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά και κατόρθωσαν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, περιορίζοντας σημαντικά την έκταση της καταστροφής.  

Για την ορθή ενημέρωση των πολιτών της Φωκίδας, την πρώτη κιόλας ημέρα επιχείρησαν αναλυτικά από αέρος: 5 «CL215», 4 «CL415», 1 «PZL», 7 «Air-Tractors», 5 «Erickson», 1 «ΒΚ117» και 2 «CHINOOK», που εκτέλεσαν συνολικά 33 πτήσεις. Από εδάφους συμμετείχαν 35 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 15 βοηθητικά, καθώς και το όχημα Διοίκησης και Ελέγχου των Επιχειρήσεων «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ συμμετείχαν επίσης 136 άτομα πυροσβεστικού προσωπικού, ήτοι 100 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου 7 ατόμων και 2 ΕΜΟΔΕ με 29 «δασοκομάντο». Μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν 15 υδροφόρα οχήματα και 4 μηχανήματα έργου. 

Οι εν λόγω δυνάμεις ενισχύθηκαν με επιπλέον 8  υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και 1 επιπλέον ομάδα πεζοπόρων με 12 πυροσβέστες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και την επόμενη ημέρα με τη συνδρομή 2 αεροσκαφών κι 1 ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα οι φωτιές να τεθούν υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν.

Από τα στοιχεία που εκτέθηκαν, προκύπτει ότι οι ανωτέρω μονάδες, μαζί με τους εθελοντές και τους αγρότες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν με δικά τους μέσα, συγκρότησαν τον ευρύτερο μηχανισμό, που ήρθε αντιμέτωπος με την πύρινη λαίλαπα. Μετά λύπης, διαπιστώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης δε βρήκε ούτε έναν ευχαριστήριο λόγο να απευθύνει σε όλους αυτούς. 

Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές επί τόπου, σε διαρκή επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο, και ενημέρωσε άμεσα την Κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενεργοποιηθούν  οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και ανακούφισης των πληγέντων, καθώς και να ληφθούν μέτρα για την αναβίωση και την αποτελεσματική προστασία του Ελαιώνα της Άμφισσας. Θα ακολουθήσουν σχετικώς αναλυτικές ανακοινώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης. 

Το ερώτημα όμως των πολιτών της Φωκίδας, που παραμένει, είναι τι αλήθεια έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τα χρόνια διακυβέρνησής του για την προφύλαξη και την ανάδειξη του Ελαιώνα; 


Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 

                                                                             Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.       Βουλευτή Φωκίδας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου