Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΥΠΑΤΗΣ (17-6-2022)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ιστορικός Περίπατος Υπάτης (Στάσεις περιπάτου : Τανκς στην είσοδο της πόλης, Καταρράκτες, Πλατεία, Εκκλησίες, Περιφερειακή οδός προς τον Άγιο Ηρωδίωνα, Εκκλησία Αγ. Γεωργίου, Ηρώο) ....

στις 17-6-2022, παρουσία Λαμιωτών και Υπαταίων, που επιμελήθηκε η Δρ Ισορίας, Διδάσκουσα στο ΑΠΘ, Βασιλική Λάζου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης , το Τμήμα Γενικών Αρχείων Κράτους Φθιώτιδας, ο ΕκπολιστιστικόςΕπιμορφωτικός Σύλλογος Υπάτης «Αινιάνες» , ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων , στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής (17-6-1944), οι οποίες πραγματοποιούνται στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022 στην Υπάτη, από τον Δήμο Λαμιέων, τη Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπάτης «Αινιάνες».

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τη Βασιλική Λάζου (Πρόεδρος του Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης) , τη Σοφία Βακιρτζιδέλη (Προϊσταμένη των ΓΑΚ Φθιώτιδας) και τη Μαρία ΛαΪνά (Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης).

Τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Κώστας Τσιαλαφούτας, ο οποίος ανέγνωσε λογοτεχνικά κείμενα της Αντίστασης και της Κατοχής.

Παραβρέθηκε και ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου