Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια).


 Στο πλαίσιο των ιστορικών περιπάτων και των 200 συν 1 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και της μάχης της Αλαμάνας στις 23 Απριλίου 1821, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» ....και ο Δήμος Λαμιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, η Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και το Πνευματικό Κέντρο Δαμάστας συνδιοργανώνουν πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια).

Ο περίπατος σε επιμέλεια της Δρ. Ιστορίας Βασιλικής Λάζου, διδάσκουσας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 6-8 το απόγευμα

Αφετηρία μας θα είναι τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) με κατεύθυνση  το μνημείο του Αθανασίου Διάκου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε με κυκλική διαδρομή  στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ξεναγοί μας η ιστορικός ΔρΒασιλική Λάζου, η Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμος, προϊσταμένη ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Πάνος Σωτηρίου, ιστορικός.

 Ο ιστορικός περίπατος αναδεικνύει τη μάχη της Αλαμάνας και το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος», κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων. Παράλληλα μέσα από το μεγαλείο του Αθανασίου Διάκου, πρότυπο της τιμής, της αξιοπρέπειας και της άρνησης οποιουδήποτε συμβιβασμού, προβάλλεται ο διαρκής αγώνας  για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου