Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου. .....

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ


 Ύστερα από επίπονες και επίμονες διαβουλεύσεις, πιέσεις ,απειλές μπλόκων και φίλημα κατουρημένων ποδιών, βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε ότι η καρδιά της καρδιάς της Στερεάς Ελλάδος,  η από Τιθορέα μέχρι Λαμία, δυτικά του Καλλιδρόμου περιοχή, θα αποκτήσει επιτέλους καθημερινή συγκοινωνιακή σύνδεση με την Πρωτεύουσα. ....Και ενώ όλοι περιμέναμε να ξανακούσουμε το πρωινό τρενάκι του Προαστιακού να κελαηδάει διασχίζοντας το Μεγαλοκύρη, απότομα ξυπνήσαμε όταν στο παραπέντε της πρεμιέρας (15/5), αναρτήθηκαν τα δρομολόγια στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε μια τυχαία ημερομηνία (π.χ. 19/5/22) ημέρα Πέμπτη, όποιος αποπειραθεί να πάει από το Μπράλο στην Αθήνα, μπορεί να πάρει  το λεωφορείο στις 07.32 και να φτάσει στις 12.00!!!!  (Δηλ. 4,5 ώρες ταξίδι). Το επόμενο πρωινό(;) δρομολόγιο είναι με μετεπιβίβαση στο τραίνο στην Τιθορέα  στις 13.11΄.Και ύστερα από δύο (αριθμ. 2) ώρες αναμονή στην Τιθορέα να πάρει το ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ για να φτάσει στην Αθήνα στις 17.03!!!!. (δηλ. όταν οι υπηρεσίες έχουν κλείσει.) 

Το ίδιο και χειρότερο θα συμβεί σε όποιον (ό μή γένοιτο)  αποπειραθεί να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο με το απ’ευθείας βραδινό λεωφορείο. Θα μπεί στο πούλμαν στις 20.21΄και θα φτάσει στο Μπράλο στις 00. 46΄της επομένης!!! . ( Αν πάει για Καλοσκοπή, καλά χαράματα…)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η περιοχή μας, από προάστιο της Αθήνας που ήταν μέχρι πρότινος, κατάφερε να μεταβληθεί σε πίσω απ’ τον ήλιο αφιλόξενο πλανητικό παρία. Στην εποχή των διαστημικών ταχυτήτων, ο χρόνος μετάβασης των πολιτών της στην κοντινή Πρωτεύουσα συναγωνίζεται αυτόν της εποχής του Τρικούπη και αποτελεί περιπετειώδη Οδύσσεια . Η ωραία εικόνα του τραίνου που πέρναγε περήφανο πάνω από τη γέφυρα του Γοργοποτάμου θα μας μείνει σαν μια γλυκιά ανάμνηση


ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ


2 σχόλια:

  1. Ναι αλλά θα ξανά χτίσουμε το μαιευτήριο στην Μαριουπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν είναι έτσι όπως τα γράφει ο Φορολογούμενος πολίτης-άλλωστε δεν αμφισβητείται από την ανακοίνωση της Τραινοσε-ε τότε΄΄μαύρο φίδι΄΄ που τους έφαγε, ειδικά τους εμπλεκόμενους αιρετούς που θα ζητήσουν οσονούπω τη ψήφο μας! Τι σόι συμφωνία και σύμβαση ταλαιπωρίας είναι αυτή? Την γνώριζαν άραγε ο αιρετοί όλων των επιπέδων διοίκησης?
    Καλλίτερα να μην εφαρμοσθεί ΠΟΤΕ,μιας και δεν θα προτιμηθεί από το επιβατικό κοινό της απομονωμένης περιοχής ώστε να εξοικονομηθούν άσκοπα τα πεταμένα χρήματα των καθημαγμένων Ελλήνων φορολογουμένων προς τους Ιταλούς -Αφέντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή